Στο επίκεντρο η ένταξη της Σπιναλόγκας στην Unesco

0
71

Στο περιεχόμενο του διαχειριστικού σχεδίου για τη Σπιναλόγκα, που θα πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά και τον περιορισμό της περιοχής αναφοράς του μνημείου, επικεντρώθηκε χθες η ομάδα σύνταξης του φακέλου της υποψηφιότητας για ένταξη του μνημείου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

spinaloga

Την ομάδα αποτελούν ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Γεωργία Μοσχόβη, οι αρχαιολόγοι Αθηνά Τσαμπανάκη και Στέλιος Λεκάκης και η αρχιτέκτονας Εύα Μουντράκη. Η ομάδα συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο και μετά τη συνάντηση ο κ. Ζερβός δήλωσε:

«Ήταν η πρώτη συνάντηση από τη συγκρότηση της ομάδας, σε πλήρη σύνθεση, για την επεξεργασία του περιεχομένου του φακέλου της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας για την UNESCO. Συζητήσαμε διάφορα ζητήματα που ανακύπτουν, σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. Η κ. Μοσχόβη ανέλαβε την υποχρέωση να επικοινωνήσει με την κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού ώστε η συνάντηση που είχε κατ’ αρχήν προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα, να προτείνει να γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία στο κλιμάκιο του ΥΠ.ΠΟ. που ασχολείται με το θέμα να εξετάσει τις προτάσεις που διαμορφώνονται επί τόπου, γνωρίζοντας το μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο από κοντά. Με την ολοκλήρωση της πρότασης, θα αποφασιστεί οριστικά ποιο θα είναι ακριβώς το κεντρικό κομμάτι αναφοράς της πρότασης προς ένταξη και ποια η ζώνη προστασίας περιμετρικά του μνημείου που θα συμπεριληφθεί στην πρόταση».

spinaloga1

Πηγή:anatolh.com

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter