Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2025 στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Άρης Παπαδογιάννης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πρόοδος των παρεμβάσεων που αφορούν την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Χανίων στη Νέα Χώρα, έργο που θεωρείται κομβικής σημασίας για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της περιοχής. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, το έργο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Στάδιο Ρίψεων στο Ακρωτήρι, για το οποίο παρουσιάστηκε η πρόοδος της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΟΑΚ. Όπως επισημάνθηκε, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θα αναλάβει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης υπογραμμίστηκε η εμπιστοσύνη του Υπουργείου Αθλητισμού στον ΟΑΚ, ως φορέα με εμπειρία και τεχνική επάρκεια στην υλοποίηση σύνθετων έργων αθλητικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ανέφερε ότι η συνεργασία με το Υπουργείο και τους εμπλεκόμενους φορείς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την έγκαιρη υλοποίηση των έργων, με έμφαση στην ποιότητα και την τήρηση των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.













