Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 20 νέοι – φοιτητές κρατούμενοι από δέκα φυλακές της χώρας

0
46

Τις σπουδές τους στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) θα ξεκινήσουν  20  κρατούμενοι από 10 φυλακές της χώρας με υποτροφία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η δημόσια κλήρωση των υποψηφίων έλαβε χώρα   στις   8  Σεπτεμβρίου   και   τα   αποτελέσματα   έχουν   κοινοποιηθεί   στους ενδιαφερόμενους. Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν, τον Σεπτέμβρη του 2016, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητής Βασίλης Καρδάσης.

Η συμφωνία προβλέπει την προσφορά, ετησίως, 20 υποτροφιών από το ΕΑΠ για την φοίτηση των κρατουμένων σε προπτυχιακά προγράμματα. Ήδη το πανεπιστημιακό έτος 2016-2017 οι πρώτοι 20 κρατούμενοι-φοιτητές ξεκίνησαν τις σπουδές τους και έδωσαν εξετάσεις στο τέλος.  

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Για   την   υλοποίηση   αυτής   της   συμφωνίας καταβλήθηκαν   μεγάλες   προσπάθειες   και   από   τις   δύο   πλευρές,   προκειμένου   να ξεπεραστούν πολλά  τεχνικά και διοικητικά εμπόδια και να γίνει εφικτή η πρόσβαση των κρατουμένων-φοιτητών στη γνώση   και  την   εκπαίδευση.  Με  τον τρόπο αυτό υλοποιείται   η   δέσμευση   της   Πολιτείας   για   ίσες   ευκαιρίες   στην   εκπαίδευση   και υποστήριξη της επανένταξης των κρατουμένων».

Πηγή Protothema.gr