Στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων εντάχθηκε ο Μαραθώνιος της Κρήτης

0
66

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης, ο οποίος προγραμματίζεται για τις 21 Απριλίου 2019, ανακοίνωσε την Παρασκευή την ένταξη του Μαραθωνίου Κρήτης στο Διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) http://aims-worldrunning.org/calendar.html

Ο ΕΟΤ συμπεριέλαβε και το 2019 στις δράσεις του και συγκεκριμένα στις «Τρέχουσες Εκδηλώσεις» του www.visitgreece.gr τον Μαραθώνιο Κρήτης, στην ελληνική και αγγλική έκδοση υπό τα παρακάτω link:
http://visitgreece.gr/en/events/4rth_crete_marathon_
http://visitgreece.gr/el/events/4rth_crete_marathon_

O 4ος Μαραθώνιος Κρήτης είναι μία από τις μαζικότερες αθλητικές Διοργανώσεις στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Ενετικό λιμάνι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική παραλιακή οδό προς Πλατανιά, το Νησάκι «Θοδωρού» με τον Κρητικό Αίγαγρο το περίφημο Κρι-Κρι και το Ιστορικό Μάλεμε.

Πέρα από τα αγωνίσματα, η Διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 19/04/19 την τελετή κοπής του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών Ολυμπιακό Σύμβολο. Το Σάββατο 20/04/19 την Λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Μακαριστού Ειρηναίου και την Τελετή Έναρξης στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων με μουσικό πρόγραμμα.

Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) και ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του ΕΟΤ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. στον δικτυακό τόπο της Διοργάνωσης: http://crete-marathon.gr/gr/ και στο facebook.: https://www.facebook.com/cretemarathon

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter