Στις 31 Οκτωβρίου η Γ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Χανίων

0
64

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων σε συνεδρίασή του την Πέμπτη αποφάσισε την πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο 16ο Δημοτικό Σχολείο στις 18.00 μ.μ.

Η συνέλευση ορίζεται ως η Γ΄ επαναληπτική με την Α΄ στις 14-10 και την Β΄ στις 17-10.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίμωση του Συλλόγου:

«Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση απαιτούν την ενεργό συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες. Η απουσία μόνιμων διορισμών, η καθιέρωση του ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και οι αλλαγές που επέφερε τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη διάσταση , η υποχρηματοδότηση ,οι παγωμένες εδώ και χρόνια αποδοχές μας ,η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης η διαρκής υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης είναι τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση , συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Συλλόγου , φυσική παρουσία στις συλλογικές διαδικασίες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νομό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ( μόνιμοι και αναπληρωτές). Μέλη του Συλλόγου μας είναι όλοι οι οικονομικά τακτοποιημένοι εκπαιδευτικοί . Οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ δεν εγγράφονται αυτόματα στο Σύλλογο και πρέπει να ζητήσουν την εγγραφή τους. Η συνδρομή για τους αναπληρωτές είναι 15 ευρώ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην Γενική συνέλευση»