Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

0
57

Από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου, σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται στο Νταβός της Ελβετίας στα πλαίσια του επόμενου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Οι τεχνολογικές εξελίξεις που συζητήθηκαν το 2016, οι πολιτικές ανατροπές και η υπονόμευση της παγκοσμιοποίησης θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις.

Το WEF θα πραγματοποιήσει για 47η συνεχή χρονιά σειρά συνεδρίων με κεντρικό θέμα την «υπεύθυνη ηγεσία» που μπορεί να ανταποκριθεί στις πολυσύνθετες ανάγκες της εποχής μας. Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2016, δόθηκε έμφαση στην λεγόμενη «4η βιομηχανική επανάσταση», δηλαδή η ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών και η ψηφιακή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ατζέντας των συνεδρίων που δημοσίευσε το ίδιο το WEF, αυτή η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» που προαναφέραμε έχει αλλάξει τον τρόπο που διαχωρίζαμε τα ψηφιακά από τα φυσικά και βιολογικά συστήματα. Γι’ αυτό τον λόγο «πρέπει να διαχειριστούμε τα συστήματα που υποστηρίζουν την ευημερία και την ασφάλειά μας» και για να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό οι ηγέτες «από όπου και εάν προέρχονται να ορίσουν κοινούς στόχους και να λάβουν νέες πρωτοβουλίες».

«Ζούμε σε ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο και συνδεδεμένο κόσμο όπου οι πρωτοπόρες τεχνολογίες, οι δημογραφικές αλλαγές και οι πολιτικές αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Πιο πολύ από ποτέ, οι ηγέτες είναι ανάγκη να μοιραστούν τις απόψεις τους για το πως να κινηθούμε καλύτερα στο μέλλον», αναφέρει η πρόσκληση του WEF.

Μεταξύ άλλων, στα συνέδρια θα συζητηθούν το μέλλον της κατανάλωσης, της ψηφιακής οικονομίας, της παιδείας, του φύλου, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των νομισματικών συστημάτων, της ασφάλειας τροφίμων, της γεωργίας, της υγείας, της διασκέδασης, της πληροφορίας, του διεθνούς εμπορίου, των μετακινήσεων και της παραγωγής.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum/ WEF) είναι ένα ελβετικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που είναι γνωστό για τα ετήσια ομώνυμα συνέδρια που λαμβάνουν χώρα κάθε Ιανουάριο στον δήμο Νταβός της Ελβετίας. Στα συνέδρια καταφτάνουν περισσότεροι από 2.500 πολιτικοί ηγέτες, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφοι και άλλοι ισχυροί άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για να παρακολουθήσει κάποιος τις εργασίες του ανέρχεται σε $77.000 ανά άτομο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα διανομής και ταξιδίου.

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter