Στις 15 Ιουλίου το νέο Nissan Ariya

0
164

Λίγες μέρες έχουν μείνει πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού crossover που έχουμε δει ως πρωτότυπο με το όνομα Ariya.

Καθώς η Nissan ανακοίνωσε την 15η Ιουλίου ως την επίσημη ημερομηνία για τα αποκαλυπτήρια, όλοι περιμένουμε να δούμε την τελική μορφή του αυτοκινήτου που θέλει να αμφισβητήσει στα ίσια την πρωτοκαθεδρία του Tesla Model Y σε κάποιες αγορές. Το μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται στο Ariya, αρχικά θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ιαπωνίας αλλά στη συνέχεια θα διατεθεί στην Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς και στην Ευρώπη- χωρίς να έχει διευκρινιστεί σε ποιες χώρες συγκεκριμένα.

Οι πληροφορίες ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε τη την περασμένη εβδομάδα και η παραγωγή του μοντέλου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεται από το εργοστάσιο Tochigi στην Ιαπωνία, που τον τελευταίο καιρό έχει υποστεί κάποιες μετατροπές προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η Nissan το crossover μηδενικών εκπομπών, θα διαθέτει και το ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPilot 2.0. χωρίς ωστόσο να αναφέρει εάν η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες αγορές ή θα παραμείνει αποκλειστικά για την Ιαπωνία.

πηγή: protothema.gr