Στην Παλιά Ηλεκτρική παραμένουν οι 60 μετανάστες-Στα χέρια των αρχών οι δουλέμποροι (βίντεο)

0
166

Στο κτήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά, παραμένουν προσωρινά οι 59 μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στην Κρήτη, το πρωί της Παρασκευής και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην περιοχή του Τερσανά και των Χωραφακιών στο Ακρωτήρι.

Πρόκειται συνολικά για 60 άτομα 57 άντρες, 2 γυναίκες και ένα τετράχρονο παιδί.

Ανάμεσα τους βρίσκονται 16 εφηβοι κατω των 18 ετών.

Δηλώνουν υπήκοοι Πακιστάν και σύμφωνα με όσα είπαν στους Αστυνομικούς, έφτασαν εδώ με ένα ιστιοφόρο από την Τουρκία, πληρώνοντας «ταρίφα» από 1000 έως και 5000 ευρώ το άτομο.

Το τουρκικό δουλεμπορικό, αρχικά δεν έγινε αντιληπτό, όμως μετά από γιγαντιαία επιχείρηση του λιμενικού λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής το πλωτό ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού από το Ηράκλειο το εντόπισε ενώ κατευθυνόταν προς τα τουρκικά παράλια και το εγκλώβισε.

Η μεταφορά των μεταναστών στο κτήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Το κτήριο φρουρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τη φιλοξενία των μεταναστών που περιλαμβάνει τη διαμονή, το ρουχισμό, τη διατροφή και την καθαριότητα, την έχει αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Η διατροφή τους γίνεται από εταιρεία κέτερινγκ (έχει προβλεφθεί σχετικό κονδύλι), ενώ συνδράμουν ακόμη ο Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Χανίων, οι Γιατροί του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού για το τετράχρονο παιδάκι.

Έχει ζητηθεί από το Διοικητή του Νοσκομείου Χανίων να εξεταστούν από γιατρούς του ιδρύματος, για τυχόν ύπαρξη μεταδοτικών ασθενειών.

Γενικά φαίνονται καλά στην υγεία τους σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κάποιοι από αυτούς φέρουν εξανθήματα στο σώμα τους.

Από το Γρ. Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι λόγω της έκτακτης φιλοξενίας μεταναστών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, διακόπτονται προσωρινά τα προγράμματα γυμναστικής και οι προπονήσεις.