Στην Ουάσινγκτον ο Τσακαλώτος – Το ραντεβού με τη Λαγκάρντ

0
41

Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται ο υπουργός Οικονμομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη Σύνοδο του ΔΝΤ.

Στα πλάνα του κ. Τσακαλώτου είναι να υποβάλει αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή μέρος του ακριβού δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Η προεξόφληση αφορά υποχρεώσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ από τα 9,7 δισ. ευρώ των συνολικών οφειλών της χώρας προς τον διεθνή οργανισμό. Πρόκειται για δόσεις της διετίας 2019-2020 που βαρύνονται με υψηλό επιτόκιο 5,13%.

Το κρίσιμο ραντεβού του κ. Τσακαλώτου με την εκτελεστική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα Σαββάτου (ώρα Ελλάδος). Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Για πρώτη φορά σε αυτό το ραντεβού εκτός από τον αναπληρωτή διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν το παρών θα δώσει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πάντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι στις ΗΠΑ έχοντας ως ατού το καλό κλίμα των αγορών, με τις αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων να έχουν υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό στα επίπεδα του 3,339%, ενώ ανάλογη πορεία είχαν και τα 5ετή ομόλογα με 2,161%.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter