Στην Κρήτη η αναπλ. Υπουργός υγείας | φωτο

0
94

Το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή η αν. Υπουργός Υγείας Μίνας Γκάκα.

Στις συσκέψεις που έγιναν στα δύο νοσοκομεία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Στις συσκέψεις με την συμμετοχή του Βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη και των διοικητικών συμβουλίων των δυο νοσοκομείων εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο δημόσια νοσοκομεία. 

Παράλληλα η Υφυπουργός με τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν στο ΠΑΓΝΗ τον υπερσύγχρονο αγγειογράφο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης με 1,2 εκ. ευρώ από το Περιφερειακό της Πρόγραμμα και λειτουργεί ήδη.

Στις συσκέψεις η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάκα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη του στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών με την πρόσληψη προσωπικού. 

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας την κ. Γκάκα υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία του νησιού προσθέτοντας ότι θα αξιοποιηθούν πόροι τόσο από τα Ταμείο Ανάκαμψης έως το 2026 όσο και από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027. 

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει διαθέσει 14 περίπου εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 τα οποία αφορούν την ενίσχυση δομών υγείας,  στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα. 

Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για την ανακαίνιση της κεντρικής πτέρυγας του Βενιζελείου, τη μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και τη μελέτη αποπεράτωσης του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου.  Επίσης λειτουργεί  η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου νοσοκομείου που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από το ΠΕΠ Κρήτης. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter