Στην έκθεση του αυθεντικού μαραθωνίου η Περιφέρεια Κρήτης (φώτο)

0
17

Στη μεγαλύτερη έκθεση αθλητισμού που διεξάγεται στη χώρα, τη Διεθνή Έκθεση Ergo Marathon Expo που γίνεται 6-9 Νοεμβρίου 2019 στο κλειστό γήπεδο Φαλήρου στον Πειραιά με 24 δρομικές διοργανώσεις της Κρήτης.

Η ERGO MARATHON EXPO είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και συνοδεύει με τεράστια επιτυχία τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έναν παγκόσμιο θεσμό που πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού αλλά και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας.

Η προσέλευση στην έκθεση ξεπερνά μέχρι τώρα τους 75.000 μοναδικούς επισκέπτες, με την Περιφέρεια Κρήτης να ανταποκρίνεται για άλλη μια χρονιά στο στοίχημα που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια φέρνοντας κοντά όλους τους φορείς αθλητισμού του νησιού προβάλλοντας την Κρήτη «ως ένα ασφαλή και ποιοτικό αθλητικό προορισμό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης που είναι επικεφαλής της Περιφέρεια Κρήτης στη διοργάνωση.

«Είμαστε εδώ με όλους τους διοργανωτές αγώνων που στηρίζουμε στο νησί μας, με τους εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης από 104 χώρες και προωθούμε στην πράξη τη συνεργασία και την περαιτέρω ανάπτυξη των διοργανώσεων μας», τόνισε ο κ. Συριγωνάκης.

Να σημειωθεί πως το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος, ο Τεχνικός Διευθυντής του Μαραθωνίου της Αθήνας Ευάγγελος Παπαποστόλου, η κρητικιά Πρωταθλήτρια Μαρία Μπελιμπασάκη και οι Daniel Muteti και Rhonzas Kilimo που αποτελούν τους σημαντικότερους δρομείς του φετινού αυθεντικού μαραθωνίου και ετοιμάζονται για την κατάκτηση ενός νέου ρεκόρ την Κυριακή (περισσότερα (https://athleticsillustrated.com/kenyans-target-course-record-in-the-original-marathon
/).

Οι διοργανώσεις της Κρήτης το 2020

●Run Greece-Heraklion – ημερομηνία διεξαγωγής 8 Μαρτίου 2020
●7ος αγώνας KnossosRun – ημερομηνία διεξαγωγής 22 Μαρτίου 2020
●PIERRA CRETA – Μάρτιος 2021
●26ος Αγώνας Δρόμου Κουδουμά- ημερομηνία διεξαγωγής Απρίλιος 2020
●Νικηφόρειος Δρόμος – ημερομηνία διεξαγωγής 26 Απριλίου 2020
●Μαραθώνιος Κρητης – ημερομηνία διεξαγωγής 12 Απριλίου 2020
●Χρωμα RUN- Μάιος 2020
●1ος Δρόμος Δυτικής Κρήτης διαδρομή Καλυβιανή – Κίσσαμος (10 χιλ και 5 χιλ) ημερομηνία διεξαγωγής 10 Μαΐου 2020
●Κοιλιάρης Run – ημερομηνία διεξαγωγής 10 Μαΐου 2020
●Γύρος Πόλης Ρεθύμνου – ημερομηνία διεξαγωγής 17 Μαΐου 2020
●11οι Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race – ημερομηνία διεξαγωγής 7 Ιουνίου 2020
●40οι ΔΙΚΤΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ημερομηνία διεξαγωγής Αύγουστος 2020
●Λαφονήσιος Δρόμος διαδρομή Λιβάδεια – Χρυσοσκαλιτισσα -Ελαφονήσι (12,5 χιλ και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα) , ημερομηνία διεξαγωγής 8 Αυγούστου 2020.
●3ος Δρόμος Μουσούρων- ημερομηνία διεξαγωγής 20 Σεπτεμβρίου
●Βeach Running Rethymno – ημερομηνία διεξαγωγής 19 Σεπτεμβρίου 2020
●Νυχτερινός Γύρος Πόλης Ρεθύμνου – ημερομηνία διεξαγωγής 20 Σεπτεμβρίου 2020
●MellonRUN – ημερομηνία διεξαγωγής 27 Σεπτεμβρίου 2020.
●Τρίαθλο Ρέθυμνο (ISOMAN by Triathlon Equalized) – Σεπτέμβριος 2020
●Ημιμαραθώνιος Κρήτης – ημερομηνία διεξαγωγής 4 Οκτωβρίου 2020
●Ερμονίκεια
●7ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου/ Chania Night Run- ημερομηνία διεξαγωγής 17 Οκτωβρίου 2020.
●Αρκαδιος Δρόμος- ημερομηνία διεξαγωγής 1 Νοεμβρίου 2020
●18ος Αγώνας Δρόμου Πανεπιστημίου Κρήτης- ημερομηνία διεξαγωγής 22 Νοεμβρίου 2020
Φορείς που διοργανώνουν είναι οι: Π.Ε. Ρεθύμνου, Δήμος Αποκορώνου, Δήμος Γόρτυνας, Δήμος Κισσάμου, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου , Δήμος Πλατανιά, Δήμος Ρεθύμνου, Ιερά Μονή Κουδουμά, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, Σύλλογος
Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας ΑΘΛΗ.Σ.Υ , Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων, Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος Ερμονικείων / Cultural – Athletical Association of Ermonikia, Σύλλογος Αμεα Γονέων και Φίλων Ν. Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «Ο Ξένιος Ζεύς», Πανεπιστήμιο Κρητης, φορέας «Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη – Psoloritis Race», φορέας Το Μαύρο Πρόβατο – ΑΜΚΕ.