Στην Αθήνα αύριο ο Δήμαρχος Ρεθύμνου

0
68

Αύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016,  ο Δήμαρχος θ’ αναχωρήσει για την Αθήνα  προκειμένου να συμμετάσχει,  ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ,  σε κοινή σύσκεψη μεταξύ των Προέδρων και στελεχών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΔΕΥΑΘ και της ΕΔΕΥΑ,  που θα πραγματοποιηθεί στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των 3 μεγαλύτερων οργανισμών διαχείρισης πόσιμου νερού στη χώρα, θα συζητήσουν τη νέα Κ.Υ.Α.  που πρόκειται να εκδοθεί σχετικά με την τιμολόγηση του νερού καθώς και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος με έμφαση στις πρακτικές διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, στην ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων  και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των διαρροών νερού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επιδιώκεται επίσης η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών  και καλών πρακτικών εξοικονόμησης νερού με στόχο την αειφορική αξιοποίηση του νερού και με επίγνωση του γεγονότος ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.  Στόχος είναι, ακόμη, η διεκδίκηση μιας καλύτερης τιμολογιακής πολιτικής, η οποία θα σέβεται τους ορθολογικούς χρήστες και θα επιβαρύνει οικονομικά τους σπάταλους.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση συνεργασίας με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε Γιώργο,  στο ΥΠΟΜΕΔΙ , προκειμένου να του θέσει ζητήματα που δεν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη διάρκεια  της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Δέδε και αφορούν την υδροδότηση και την άρδευση του Δήμου Ρεθύμνης, καθώς και συγκοινωνιακές παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της  ερχόμενης Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Καθημερινότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter