Στην αφετηρία εκκίνησης το 1ο KARTEROS RUN | Aφιερωμένο στη μνήμη των αδικοχαμένων στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

0
18

Όλα είναι απολύτως έτοιμα για τη διεξαγωγή του 1ου KARTEROS RUN αυτό το σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μαρτίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.

Η εξ αναβολής δρομικοί αγώνες (ήταν να διεξαχθούν 4-5 Μαρτίου) είναι αφιερωμένοι στη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας, οι περισσότεροι νέα παιδιά, φοιτητές που τόσο άδικα χάθηκαν.

Το 1ο KARTEROS RUN διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», έξι μήνες πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού των περισσότερών από 1.000 αθλητών από τις 26 χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, με συνδιοργανωτές το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το ΕΑΚ Ηρακλείου, καθώς και τους εξής αθλητικούς φορείς και σωματεία:

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης
Ερασιτέχνη ΟΦΗ
Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου
Κέντρο Άθλησης Ηρακλείου – Αθλόδραση
Πήγασος Ηρακλείου
Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου – Αθλη.Σ.Υ
Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου
Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης
Χοχλιός Team

Ο αριθμός των συμμετοχών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με δρομείς όλων των ηλικιών να μετέχουν μαζικά στους αγώνες των 10.000μ., των 5.000μ., των 1.000μ. για παιδιά έως 12 ετών, που θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή, αλλά και στο «Karteros Trail Run», τον αγώνα ορεινού δρόμου 21.300μ., αύριο Σάββατο.

Παράλληλα με την αγωνιστική του διάσταση, το 1ο KARTEROS RUN έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες δρομείς επιλέγουν οι ίδιοι σε ποια κοινωνική δομή διατίθενται τα χρήματα της συμμετοχής τους:

Αλληλεγγύη Ηρακλείου
Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή
Ευ Ζω με τον καρκίνο
«ΑγκαλιάΖΩ» – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
«Ηλιαχτίδα» – Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο
Η Ροδαυγή
Στόχος-Πρόληψη
Ζωοδόχος Πηγή
Παιδικά Χωριά SOS
Όραμα Ελπίδας
Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου

Μεγάλος Χορηγός του 1ου KARTEROS RUN είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.) και καθοριστική συμβολή στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης έχουν και οι
Super Market Χαλκιαδάκης
Cosmos Sport
eonion LOUTRAKI – NATURAL MINERAL WATER
Μπανάνες Dole
Globalsat – Full of Tech Senses
ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, είναι δωρεάν η συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα), των στελεχών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ, των μαθητών των σχολείων ηλικίας κάτω των 12 ετών, καθώς και των συμμετεχόντων, που προέρχονται από ΚΑΠΗ.

Το Πρόγραμμα του 1ου KARTEROS RUN

Αύριο Σάββατο, 11 Μαρτίου, η εκκίνηση του «KARTEROS TRAIL RUN», του αγώνα Ορεινού Δρόμου 21.300μ., θα δοθεί στις 10 το πρωί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Γιώργο Καπελλάκη, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Νίκο Ξυλούρη και την Olympian μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου.

Oι απονομές θα γίνουν στη 1 το μεσημέρι.
Μεθαύριο Κυριακή, 12 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με το μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιονίκη στον στίβο, Μανώλη Στεφανουδάκη, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ολυμπιονίκη κολύμβησης Νίκο Ξυλούρη, την Olympian στα 400μ. στον στίβο, Ειρήνη Βασιλείου και τον Πρωταθλητή Ευρώπης στα 60μ. και στα 100μ. στον στίβο, Άγγελο Παυλακάκη, θα δώσουν εκκίνηση:
Στις 10 το πρωί στα 1.000μ. (περιμετρικά των εγκαταστάσεων του Karteros Beach Sports Center)
Στις 11 το πρωί στα 5.000μ. και στα 10.000μ. ανδρών και γυναικών.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπογράμμισε σχετικά:
«Με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας στα Τέμπη, στις οικογένειές του και συνολικά στις δύσκολες ημέρες που βιώνει όλη η χώρα μας, αφιερώνουμε σεμνά στη μνήμη τους το 1ο KARTEROS RUN αυτό το σαββατοκύριακο, στις Εθνικές Εγκαταστάσεις Παράκτιων Αθλημάτων στον Καρτερό.
Όλοι συμμετέχουμε και ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τα ζωτικά μηνύματα για την άθληση και την κοινωνική αλληλεγγύη, που τόση ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Ευχαριστώ θερμά τους περισσότερους από 1.500 δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό απευθείας κοινωνικές δομές της Κρήτης, αλλά και όλους τους χορηγούς για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου (ΟΛΗ), καθώς και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ.

Ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλους όσοι κοπιάζουν τόσο καιρό για την άρτια διεξαγωγή, παρά το ψυχικό βάρος αυτών των ημερών και ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκο Νταμπακάκη και στα στελέχη της διοργάνωσης, Μιχάλη Αλεφαντινό, Μαρία Βασιλείου και Γιώργο Αλεβιζάκη».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter