Στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας

0
70

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο δημόσιο και τους ΟΤΑ έως 31.12.2017.

Η τροπολογία η οποία αφορά χιλιάδες εργαζομένους σε ΟΤΑ και δημόσιο, αφού πήρε και την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» και θα ψηφισθεί πιθανότατα την άλλη εβδομάδα από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι ισχύουσες συμβάσεις κια όσες συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 60 ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. παρατείνονται αυτοδικαίως έως και 31.12.2017 λαμβανομένων υποψη των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς» κατά παρέκλιση κάθε άλλης διάταξης.

Στην ως άνω πρόταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, την διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες εντός συνολικού διαστήματος 12 μηνών και όσων έχουν παραταθεί έως τις 31.12.2016, οπότε και λήγουν οριστικά.”, καταλήγει το κείμενο της τροπολογίας.

Με τη νέα ρύθμιση:

-Μένουν εκτός οι διμηνίτες

-Με την φράση “λαμβανομένων υποψη των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς”, δίνεται στην ουσία η δυνατότητα, κυρίως, στους δήμους, εφόσον θεωρούν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να μην ανανεώσουν όλες τις συμβάσεις.

Δείτε την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter