Στη θέση του παρέμεινε το πιο επικίνδυνο κτήριο της οδού Σήφακα| φωτο

0
901

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, έχει “σκαλώσει” η υπόθεση της κατεδάφισης, του ετοιμόρροπου και επικίνδυνου κτηρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σήφακα και Κατρέ στην παλιά πόλη των Χανίων.

Το οποίο από τον Ιούνιο του 2015 έχει χαρακτηριστεί «επικινδύνως ετοιμόρροπο» από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή του Δήμου Χανίων. 

Παρόλα αυτά η κατεδάφιση του κτηρίου ουδέποτε προχώρησε καθώς από τα τέλη του 2015, οι ιδιοκτήτες του έλαβαν προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεως των πρωτοκόλλων επικινδύνως ετοιμόρροπου, από το Διοικητικό Εφετείο Χανίων, στο οποίο είχαν προσφύγει.

Λίγο καιρό αργότερα, στις αρχές του 2016, σε μία δεύτερη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Εφετείο Χανίων παρέπεμψε το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο θέμα ενεπλάκη και η Αρχαιολογική Υπηρεσία καθώς το ακίνητο βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο στην παλιά πόλη και έχει κριθεί απαλλοτριωτέο, η υπόθεση όμως  “σκάλωσε” σε  νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από πηγές του Δήμου Χανίων, η υπόθεση ήδη έχει εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2019.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει πάντως έτοιμη να προχωρήσει στην κατεδάφιση του κτηρίου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις εκδοθεί η απόφαση. 

Μέχρι τότε το ετοιμόρροπο κτήριο θα στέκει, όσο στέκει, ακόμη όρθιο, με τους πολίτες και τους τουρίστες να περνούν αμέριμνοι από κάτω, χωρίς στην πραγματικότητα να γνωρίζουν πόσο ριψοκίνδυνο είναι αυτό που κάνουν!