«Στη Ρωγμή του Χρόνου» στο Σπίτι του Πολιτισμού

0
43

Ένας Μικρασιάτης πρόσφυγας, δύο χρόνια μετά την Καταστροφή, στο φως του Κρητικού ηλιοβασιλέματος, στήνει την πόλη του ξενιτεμού σ’ ένα μπουκαλάκι με μέλι που πρόλαβε να πάρει από τη Σμύρνη.

Ένας μεγάλος Έλληνας ποιητής προσπαθεί μέσα από τους μύθους μιας πόλης να βρει απαντήσεις στα διλήμματά του

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ εμπνέεται από έναν απαγορευμένο έρωτα να ζωγραφίσει την Παναγιά με γαλάζια μάτια

Ένας μοναχικός αγιογράφος προσπαθεί να δώσει χρώμα στον ασπρόμαυρο κόσμο ενός κοριτσιού που δεν βλέπει

Ένας γέρος ριμαδόρος, ο εγγονός του, ένα παραμύθι για την Κυρά της Λίμνης, ένας έρωτας, μια ελπίδα, μια λύτρωση…

Ο πολυβραβευμένος Ηρακλειώτης συγγραφέας της νεότερης γενιάς, Στέλιος Βισκαδουράκης, αποδίδει ως «φωτογράφος» των συναισθημάτων, «Στη Ρωγμή του Χρόνου», εικόνες της ανθρώπινης ψυχής, των απλών ανθρώπων του μόχθου, της αξιοπρέπειας και του έρωτα.

Η εμπλουτισμένη επανέκδοση του βιβλίου του Στέλιου Βισκαδουράκη «Στη Ρωγμή του Χρόνου» από την εταιρεία Tourist Guides of Crete P.C. πρόκειται να παρουσιαστεί στο Ρέθυμνο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και τον Δήμο Ρεθύμνης, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στο «Σπίτι του Πολιτισμού» (οδός Εμμανουήλ Βερνάρδου 12), στις 7μ.μ.

Θα παρουσιάσει ο φιλόλογος, ιστορικός, συγγραφέας Μιχάλης Τρούλης.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η αρχαιολόγος-ξεναγός Πετρούλα Βαρθαλίτου.
Την εκδήλωση θα κλείσει ο ίδιος ο συγγραφέας.Θα συντονίσει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των δεκαεννιά διηγημάτων του βιβλίου περιλαμβάνονται η «Υπόσχεση» (2ο Βραβείο Λογοτεχνίας το 2005 στον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Δήμου Αγ. Νικολάου), ο «Πορτιέρης του Χάνδακα» (1ο Βραβείο στους Παγκρήτιους Πολιτιστικούς Αγώνες του Δήμου Ηρακλείου το 2006), και «Ο Βράχος» (Διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής το 2011).