Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι 19 μετανάστες στην Παλιά Ηλεκτρική

0
160

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου σταμάτησαν την απεργεία πείνας οι 19 μετανάστες, ωστόσο ενώ είναι ελεύθεροι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο.

Νωρίτερα οι δεκαεννέα μετανάστες από τους 127 πού φιλοξενούνται στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής αρνήθηκαν να σιτιστούν.

Τα συγκεκριμένα άτομα πού στην πλειοψηφία τους είναι γυναικόπαιδα και είναι ελεύθερα να φύγουν από τον χώρο και να πάνε να φιλοξενηθούν σε δύο σπίτια πού προσφέρουν ιδιώτες προκειμένου να μεταφερθούν εκεί για να πλυθούν, να σιτιστούν αλλά και να κοιμηθούν δεν το δέχονται  καθώς όπως υποστηρίζουν θέλουν να πάρουν μαζί τους ακόμη πέντε άτομα, τα οποία όμως βρίσκονται εκτός της συγκεκριμένης ομάδας.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν αποχή από το φαγητό αλλά και από φάρμακα.

Παρά τις προσπάθειες τόσο της αντιδημάρχου Χανίων Ελευθερίας Αλιφιεράκη όσο και στελεχών και εργαζομένων  της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου , οι 19 μετανάστες δεν πείθονται προκειμένου να πάνε να φιλοξενηθούν στα δύο σπίτια.

Όπως επεσήμανε στο kriti24.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελευθερία Αλιφιεράκη “η προσπάθεια ξεκίνησε από το πρωί, όμως τα συγκεκριμένα άτομα δεν επιθυμούν να χωριστούν μεταξύ τους.Παρ όλο πού μετά από προσπάθεια βρήκαμε τα δύο σπίτια για να μεταφερθούν εκεί , δεν το δέχονται θέλουν να πάνε κάπου όλοι μαζί”

Αργά το απόγευμα και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις καταφέραμε τουλάχιστον να δώσουμε φαγητό στα παιδιά”.

Τελικά από τους 19 μόνο ένας πατέρας με το παιδί του δέχτηκε και μεταφέρθηκε σε ένα από τα σπίτια.