Σταμάτησαν προσωρινά τα έργα στο πάρκο των Αγ. Αποστόλων λόγω πολυκοσμίας-φωτο

0
514

Προσωρινά έχουν σταματήσει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του περιπατητικού διαδρόμου στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων.  

Όπως ανέφερε στο kriti24.gr ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης, οι εργασίες σταμάτησαν καθώς ο εργολάβος τον ενημέρωσε ότι λόγω της πολυκοσμίας τη συγκεκριμένη περίοδο στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων, ήταν αδύνατο να συνεχίσουν τα συνεργεία του να δουλεύουν με ασφάλεια.

Οι εργασίες πρόκειται να ξαναρχίσουν, σύμφωνα με τον εργολάβο, αμέσως μετά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ήταν 74.000 ευρώ και μετά την έκπτωση(Δείτε εδώ το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής), το τελικό κόστος έπεσε στις 30.341 ευρώ με Φ.Π.Α.

Μεταξύ των εργασιών, που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης του χωμάτινου διαδρόμου περιπατητικής διαδρομής στο άλσος των Αγ. Αποστόλων, η αποκατάσταση των υφιστάμενων αργολιθοδομών και η δημιουργία νέων για την αποφυγή της στάθμευσης των αυτοκίνητων.

Σε ότι αφορά κάποιες ενστάσεις που διατυπώθηκαν από δημοτικό σύμβουλο στην  τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται, ο κ. Ξανθουδάκης ανέφερε στο kriti24.gr:

“Πρόκειται για χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο, το οποίο και κχρησιμοποιείται πλέον σε όλα τα πάρκα. Τελευταίο παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε αυτό το υλικό, ήταν το Πάρκο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το συγκεκριμένο δάπεδο είναι συμβατό με το περιβάλλον, είναι αντιλισθητικό, άρα προστατεύει τους περιπατητές και τους αθλητές, και πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.”