Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 48χρονος «μαϊμού» ασφαλιστής

0
119

Προσποιούνταν τον ασφαλιστικό σύμβουλο και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με αποτέλεσμα να αποσπά σημαντικά χρηματικά ποσά. Ο λόγος για έναν 48χρονο από το Ηράκλειο, ο οποίος από το τέλος του 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016 είχε συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 177.000 ευρώ.

Η δράση του όμως έλαβε τέλος αφού η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνίασε την υπόθεση και συνέλαβε τον 48χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας: 

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνίασε πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, για τις οποίες συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος το χρονικό διάστημα από το τέλος του έτους 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016 ενεπλάκη σε (85) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και ασφαλιστικών εταιρειών στο Ηράκλειο, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά του το χρηματικό ποσό των 177.080,64 ευρώ.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, ο 48χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, εξαπατώντας τους προφασιζόμενος ότι θα προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφάλιση των οχημάτων τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 48χρονου, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.