Στα Χανιά ο Πρόεδρος της Βουλής | φώτο και video

0
122

Στα Χανιά βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τασούλας τόνισε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή που βρίσκεται σήμερα στα Χανιά και αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται από το ίδρυμα, που έχει ως βασικό στόχο να μάθουν οι Έλληνες τι κληροδότησε στην πατρίδα μας ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως είπε «το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος έχει μια εξαίρετη δράση την οποία η Βουλή στήριζε, αλλά θα στηρίξει ακόμα πιο αποφασιστικά στο μέλλον, γιατί πρέπει αυτή η δράση, αυτή η μνήμη, αυτή η γνώση, όλων εκείνων των δεδομένων τα οποία οδήγησαν και στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά και στο μεγάλωμα της Ελλάδος να γίνουν κτήμα του καθενός Έλληνα. Και η συμβολή του Ιδρύματος γι αυτή την γνώση είναι αποφασιστική». 

Ο πρόεδρος της Βουλής ωστόσο σχολίασε και την τουρκική προκλητικότητα και το σύμφωνο που υπέγραψε με τη Λιβύη. 

“Ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός κάθε έννοιας δικαίου η προκλητικότητα της Τουρκίας, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτές τις λέξεις. Κι άλλα πράγματα ήταν ανιστόρητα και εκτός διεθνούς δικαίου, εντούτοις με βάση το μακάριοι οι κατέχοντες, όπως η κατοχή της Κύπρου, εξακολουθούν να μας βασανίζουν και να αποτελόυν πληγή στο σώμα του Ελληνισμού. Συνεπώς, όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε και στο διπλωματικό και σε κάθε άλλο αποφασιστικό πεδίο, ως Ελλάδα αλλά και ως Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Samedi 30 novembre 2019

 

Ο διευθυντής του Ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την παρουσία του, τόνισε πως είναι τιμή να προεδρεύει ένας Ηπειρώτης, δεδομένου ότι οι Κρήτες έχουν δώσει αγώνες για την απελευθέρωση της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Samedi 30 novembre 2019

 

Στην συνέχεια υπό την προεδρεία του κ. Τασούλα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».