Στα Χανιά ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων | Συνάντηση με τον Τάσο Βάμβουκα (φώτο & video)

0
211

Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Ο κ. Μπακογιάννης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις πάνω στα θέματα της αυτοδιοίκησης και της νέας τάξης πραγμάτων που φέρνει μαζί του ο «Κλεισθένης». 

Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης θα υπάρξουν πολύ μεγάλες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας και οι 325. Παράλληλα σημείωσε πως » είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο Χανίων. Έχουμε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, έχουμε μια νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, ωστόσο όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε όλοι μαζί να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα». 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος σχολίασε ωστόσο και τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική που οδήγησε σε δημοτικές αρχές χωρίς πλειοψηφίες. 

«Οι Δήμοι δεν είναι κλαμπ ιδεών και λέσχες συζήτησης, δεν μαζευόμαστε για να συζητήσουμε τι γίνεται με την παγκοσμιοποίηση και τη Νότιο Κορέα. Στα δημοτικά συμβούλια καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το εκλογικό σύστημα και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.»

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Jeudi 13 juin 2019

 

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στο έργο της δικής του δημοτικής αρχής αλλά και στα σημαντικά θέματα που δρομολογήθηκαν και τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει η νέα δημοτική αρχή. Θέμα συζήτησης φυσικά και οι σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν, ευρύτερα, στην τοπική αυτοδιοίκηση.

“Υποδέχτηκα με χαρά τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Έναν νέο άνθρωπο αλλά με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί άριστα, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, πόσο μάλλον το μεγάλο και δύσκολο “καράβι” του Δήμου Αθηναίων, το οποίο και θα αναλάβει. Συζητήσαμε για το σχέδιο πάνω στο οποίο κινήθηκε η νυν δημοτική αρχή Χανίων και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τα Χανιά. Ο κ. Μπακογιάννης είναι ένας άνθρωπος που συνδέεται με δεσμούς συγγένειας με την πόλη μας και είμαι βέβαιος ότι θα υποστηρίξει τα ζητήματα των Χανίων από όποια θέση και αν βρίσκεται”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συζήτησης.

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Jeudi 13 juin 2019