Στα Χανιά για αποκατάσταση Ρώσος κοσμοναύτης (φώτο)

0
195

Για μία ακόμη φορά η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία επέλεξε ως τόπο ξεκούρασης και φυσικής αποκατάστασης των αστροναυτών της το νησί της Κρήτης.

Μετά από παραμονή στον διαστημικό σταθμό, ο κοσμοναύτης Άλεγκ Σκριπότσκα βρέθηκε για διακοπές στην Γεωργιούπολη Χανίων, όπου και θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα φυσικής και πνευματικής χαλάρωσης αλλά και ιατρικές εξετάσεις, προετοιμαζόμενος για την επόμενη αποστολή του.

Το εύκρατο κλίμα της Κρήτης σε συνδυασμό με τα φυσικά κάλλη της αποτελούν εδώ και καιρό τον ιδανικό τόπο ξεκούρασης και χαλάρωσης για τους Ρώσους κοσμοναύτες που επιστρέφουν στη γη, μετά από πολύ καιρό τροχιάς γύρω από το διάστημα. 

Ο Άλεγκ Σκριπότσκα έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον δημοσιογράφο Παντελή Χουλάκη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τους λόγους που επέλεξε για δεύτερη φορά τα Χανιά. 

Όπως είπε το κλίμα της Κρήτης είναι το ιδανικό για αποκατάσταση, ηρεμία και για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, πριν αναχωρήσει για τη νέα του αποστολή. 

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ από την ΕΡΤ:

Ο Ρώσος Κοσμοναύτης αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συμμετάσχει σε νέα αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος είναι κατάλληλος για τον έλεγχο διαστημικών συστημάτων και εξοπλισμού που απαιτείται για μελλοντικές αποστολές
στη Σελήνη και τον Άρη.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης αυτές τις ημέρες δημιουργούνται οι ομάδες για την αποστολή στο διάστημα και μετά θα ξέρουν ακριβώς ποιος θα είναι ο σκοπό της. 

Ο Ρώσος κοσμοναύτης παραδέχθηκε πως η ζωή στο διάστημα δεν είναι εύκολη, υπάρχου όμως και οι στιγμές χαλάρωσης. Τα ρεπό και τα γενέθλια κάποιου μου μπορούν να αλλάξουν κάπως τον μονοτονία της καθημερινότητας. 

Ο Άλεγκ Σκριπότσκα σε ότι αφορά το μέλλον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σύντομα να εγκατασταθούν σταθμοί και βάσεις στο φεγγάρι αν και όπως εκτιμά είναι θέμα χρόνου αλλά και πολιτικών αποφάσεων των κυβερνήσεων που μετέχουν σε διαστημικά προγράμματα.