Στα Ανώγεια η 23η Summer Academy της Euracademy για τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη

Στα Ανώγεια η 23η Summer Academy της Euracademy για τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη

Στα Ανώγεια φιλοξενείται η 23η Summer Academy της Euracademy Association, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και φορέων από την Ελλάδα και την Ευρώπη και επίκεντρο τις προστατευόμενες περιοχές και τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης της υπαίθρου.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης στην περιοχή του Ψηλορείτη.

Όπως τόνισε, στην Κρήτη η φύση, ο πολιτισμός, η γεωργία και η αγροτική ζωή είναι διαχρονικά συνδεδεμένα, επισημαίνοντας την ανάγκη ισορροπίας ανάμεσα στην περιβαλλοντική προστασία και τις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

«Είναι σημαντικό να μετακινηθούμε από την αντίληψη της “προστασίας έναντι της ανάπτυξης” προς την αντίληψη της “προστασίας μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης”», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η προσέγγιση αυτή αποτελεί βασικό άξονα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Κρήτης.

Ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε ακόμη στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε περισσότερα από 10 ευρωπαϊκά δίκτυα και στην υλοποίηση περισσότερων από 80 ευρωπαϊκών έργων, με δράσεις για την κλιματική ανθεκτικότητα, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών περιοχών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ενημερωτική εισήγηση πραγματοποίησε η Διευθύντρια Περιβαλλοντικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης Άννα Καγιαμπάκη, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τις προστατευόμενες περιοχές.

Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαρίστησε τον Δήμο Ανωγείων και το Δημοτικό Δίκτυο του Γεωπάρκου Ψηλορείτη «Ιδαίον» για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)