Στ. Θεοδωράκης: Δεν μπορείς να είσαι και με τον Κάστρο και με την Μέρκελ

0
53

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες κρατικές σπατάλες εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ μιλώντας με τον Γιώργο Αυτιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το κόστος της κεντρικής διοίκησης έχει εκτοξευτεί, ενώ έχουμε διπλασιάσει τις γενικές γραμματείες και έχουμε ξεπεράσει το φράγμα των 2000 μετακλητών υπαλλήλων, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός ανοίγει νέο γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους ουσιαστικούς κινδύνους υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο ώστε να υπάρξει κοινή πολιτική στα εθνικά ζητήματα αλλά και το δημόσιο χρέος καθώς «γι’ αυτά τα ζητήματα θα λογοδοτήσουμε στα εγγόνια μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι Ευρωπαϊκή πολιτική αλλά με τις αποφάσεις να παίρνονται στο εσωτερικό της χώρα από ανθρώπους που γνωρίζουν και που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, αφήνοντας αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών, δηλώνοντας πως «άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικοί».

Με αφορμή την εγκωμιαστική ανάρτηση και τους επαναστατικούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού για τον θάνατο του Κάστρο στα κοινωνικά δίκτυα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν μπορείς την ίδια στιγμή να εκθειάζεις και τη Μέρκελ και τον Κάστρο. «Τη Μέρκελ για τη διαπραγμάτευση, και τον Κάστρο για το πόπολο, αυτή είναι τυχοδιωκτική πολιτική» είπε, ενώ προειδοποίησε ότι αν συνεχίσουμε τους λαϊκισμούς θα πηγαίνουμε από μνημόνιο σε μνημόνιο.

Όσον αφορά το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε: «είναι αποικία η Θεσσαλονίκη;» «‘‘Χάντρες’’ και επαρχιακό πυροτέχνημα είναι το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη στην εποχή του ίντερνετ… Άμα είναι, κι εγώ θέλω ένα γραφείο στο Ηράκλειο ή στην Καλαμάτα» ανέφερε σκωπτικά.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε, μεταφράζει και υπογράφει», ενώ προσέθεσε «Έτοιμα ήρθαν τα μνημόνια, και το προηγούμενο και αυτό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτώμενος επανειλημμένα για ενδεχόμενη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε ότι υπάρχει πολύ συγκεκριμένος κατάλογος προϋποθέσεων, όπως η απομάκρυνση κομματικών στελεχών που κάθονται και πληρώνονται, διευκρινίζοντας πως δεν εννοεί τους απλούς δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν σκληρά. «Βασικός λόγος συνεργασίας σε μια κυβέρνηση είναι να αντιμετωπιστεί το κομματικό – πελατειακό κράτος» τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς «η εξουσία είναι ωραίο πράγμα, έχει γλύκα». Θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην εξουσία οι κυβερνώντες, εξήγησε, αλλά και οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν αυτή τη στιγμή πολιτική αναταραχή.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε ότι καθυστερεί και το Ελληνικό, και οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων που έχουν υπογραφεί, συμπληρώνοντας ότι ο χρόνος στην πολιτική, όπως και στην ιατρική, είναι κρίσιμος. «Εάν το φάρμακο δεν δοθεί στον σωστό του χρόνο χαιρέτα τον άρρωστο. Το ίδιο συμβαίνει και με την πολιτική. Εάν τα μέτρα και οι αποφάσεις δεν παίρνονται τη σωστή χρονική στιγμή, χαιρέτα την οικονομία. Και σε αυτό το επίπεδο βρισκόμαστε σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter