Σκληρή κριτική Ντουντουλάκη στο έργο του Δημάρχου Πλατανιά

0
144

Βολές κατά του Δημάρχου Πλατανιά εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Μανώλης Ντουντουλάκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Η ανακοίνωση: 

Κύριε Διευθυντά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, εντείνει τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα, όσο η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει, εμπαίζοντας δυστυχώς τους Δημότες μας.

Με το έργο μου ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Κολυμπαρίου το 2002, έθεσα τις βάσεις για τις μελέτες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από τον Ταυρωνίτη ως το Κολυμπάρι και αποτύπωσης των αντίστοιχων πεζοδρομίων, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι του Δήμου, ιδρύοντας παράλληλα και το Μουσείο Αλιείας. Σήμερα ο κ. Δήμαρχος τηρεί «σιγή ιχθύος» για την εγκατάλειψη και την ερήμωση του Μουσείου Αλιείας, οι εξωτερικοί χώροι του οποίου έχουν μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης ιδιωτικών οχημάτων, ενώ ο κ. Μαλανδράκης προεκλογικά θυμήθηκε την αναγκαιότητα μελετών για τα πεζοδρόμια, αναδεικνύοντας την πρωτόγνωρη ανεπάρκειά του για την κάλυψη των πραγματικών καθημερινών αναγκών του Δήμου μας.

Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η αμέλεια του Δημάρχου φαίνεται σε απόλυτο βαθμό από την πλημμελή και απολύτως προβληματική συντήρηση του παραλιακού μετώπου του Πλατανιά, έργο το οποίο βρήκε έτοιμο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Το έργο αυτό ήταν πρότυπο, γιατί ήταν από τα πρώτα πανελλαδικά, συνδυασμού καλαισθησίας και προστασίας του φυσικού παραλιακού περιβάλλοντος, αλλά με την παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αφεθεί στην τύχη του. Ευτυχώς πρωτοβουλίες ευαίσθητων συνδημοτών μας, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, έδρασαν στο να βαφτούν οι φανοστάτες, συντελώντας στη διατήρηση του σημαντικού έργου αυτού ανάπτυξης του τόπου μας, αναβαθμίζοντας την τουριστική αξία του Δήμου μας.

Όμως ο Δήμαρχος αντί να στείλει έναν εργάτη με αντιδιαβρωτική μπογιά, ώστε να συντηρήσει ότι απέμεινε, αποφάσισε το ανεύθυνο, οικονομικά δαπανηρό και ξεκάθαρα ασύμφορο για τον Δήμο, να εκπονήσει μελέτη αποκατάστασης των ζημιών του έργου, ζημιές που ο ίδιος προκάλεσε με την αδιαφορία του και την απραξία του όλα αυτά τα χρόνια της ηγεσίας του στον Δήμο μας. Με την ίδια ελλιπή εκτέλεση των καθηκόντων του, κατάφερε ο Δήμαρχος να του επιβληθεί πρόστιμο για καταπάτηση, στην ήδη παραχωρημένη περιουσία του Δημοσίου στον Δήμο όπου έγιναν τα έργα.

Σε ότι αφορά τα έργα ανάπλασης της ΠΕΟ Πλατανιά-Γεράνι-Κοντομαρί-Μάλεμε, τα οποία προσπαθεί εναγωνίως να καπηλευθεί ο Δήμαρχος, η αλήθεια είναι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή αποπεράτωσε το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο όμως στο σύνολο του μελετήθηκε και μέρος του κατασκευάστηκε επιτυχώς από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Οι άρτιες μελέτες των έργων, που ο Δήμαρχος στον πανικό του υποβαθμίζει σε δήθεν τοπογραφικά διαγράμματα και περιγραφές, έτυχαν έγκρισης αφενός από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφετέρου από την Περιφέρεια και μάλιστα δύο έργα εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Κρήτης, όπως επίσης χρησιμοποιήθηκαν και από τον ίδιο τον τωρινό Δήμαρχο, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη και η χρηματοδότηση των έργων αυτών από την ΕΕΤΑΑ.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Δήμαρχο και φανερώνει τις εξόφθαλμες αλχημείες του, οι οποίες αποσκοπούν στο να διαστρεβλωθεί η αλήθεια, επιχειρώντας ευτελώς να οικειοποιηθεί τα έργα άλλων. Άλλωστε οποιοιδήποτε έργο γίνεται στον Δήμο και είναι είτε της Περιφέρειας, είτε του Λιμενικού Ταμείου είτε οποιουδήποτε άλλο φορέα, το οικειοποιείται ο ίδιος ο Δήμαρχος και το προβάλλει ως «κατόπιν ενεργειών του», τακτική παλαιοκομματική και κατακριτέα.

Τα μεγαλόπνοα ΘΑ…… του κ. Μαλανδράκη σε κάθε προεκλογική περίοδο τα ξεχνάει μετεκλογικά, αλλά σήμερα που πραγματικά του δόθηκαν αρκετά χρήματα από την αποκατάσταση ζημιών λόγω των θεομηνιών και από το πρόγραμμα Φιλόδημος, ελπίζουμε να γίνουν ουσιαστικά έργα προς όφελος όλων των δημοτών μας και όχι όπως τις άλλες φορές μποναμάς ημετέρων για κάλυψη των προεκλογικών αναγκών του Δημάρχου προς άγρα ψήφων…

Πολύ όψιμα σκέφθηκε τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό ο κ. Δήμαρχος, παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις -τα τελευταία 5 χρόνια- της μείζονος αντιπολίτευσης προτείνοντας την αυτεπιστασία στα έργα, ως μεθοδολογία απολύτως επικερδής για το σύνολο του Δήμου και των Δημοτών. Η παρούσα Δημοτική Αρχή αφού πρώτα άφησε ασυντήρητο και στην τύχη του τον υπάρχοντα εξοπλισμό, σπατάλησε αρκετά εκατομμύρια στους εργολάβους χωματουργικών μηχανημάτων, πετυχαίνοντας να γίνουν οι αγροτικοί δρόμοι άβατοι εις βάρος των δημοτών μας, οι οποίοι έχουν δικαίωμα αξιοπρεπούς πρόσβασης στις περιουσίες τους.

Εκεί που φαίνεται το θέατρο του παραλόγου της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι οι παιδικές χαρές. Τις υπάρχουσες σχετικές υποδομές τις άφησε ασυντήρητες και ερημωμένες, βάζοντάς τους λουκέτο. Ελπίζουμε τουλάχιστον να αξιοποιηθούν τα κονδύλια και να φτιαχτούν νέες παιδικές χαρές για να τις χαρούν στο σύνολό τους οι Δημότες μας.
Κύριε Διευθυντά,

Ο χρόνος του κ. Μαλανδράκη τελείωσε. Για ότι έκανε ή δεν έκανε έχει ήδη κριθεί και είναι φανερό ότι οι Δημότες θα του δώσουν την απάντησή τους ξεκάθαρα.

Ντουντουλάκης Μανώλης
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ