«Σκληρή» απόφαση του ΚΑΣ! Μόνο 2.600 τ.μ. για στεγασμένους χώρους τραπεζοκαθισμάτων στο Ενετικό Λιμάνι

0
260

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το ΚΑΣ ενέκρινε, εν μέρει, το σχέδιο παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στη χερσαία λιμενική ζώνη στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. 

Συγκεκριμένα κατά τη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση 3 ωρών, στην οποία παραβρέθηκε και ο Δημάρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και με την ιδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αρχικά “άναψε το πράσινο φως” στην πρόταση των 4.550 τ.μ. του Δήμου παραχωρούμενου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Ωστόσο, σχετικά με τους στεγασμένους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, το ΚΑΣ αποφάσισε να μειωθούν στα 2.600 τ.μ., όπως προβλέπει η μελέτη Ρωμανού Καλογήρου.

Αξίζει να σημειωθεί δε, πως μελέτη  από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, Δήμου Χανίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων προέβλεπε 3.100 τ.μ. στεγασμένου χώρου.

Αναφορικά με το έτερο θέμα της συνεδρίασης, την μελέτη για την πλατεία Κατεχάκη, έπειτα από κάποιες αντιρρήσεις που υπήρξαν, το ΚΑΣ ζήτησε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, με την παρουσίαση των ίδιων των μελετητών, προκειμένου να αποσαφηνιστούν κάποια συγκεκριμένα σημεία της μελέτης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter