Σκληρή ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών για τον Γ. Κουράκη

0
49

Με μια σκληρή ανακοίνωση βάλλει κατά του Γιάννη Κουράκη η «Δύναμη Πολιτών». Αφορμή  ο νέος «βραχνάς» για τη ΔΕΠΤΑΗ, δηλαδή η οφειλή ύψους 1,9 εκ. ευρώ ως απαίτηση επιστροφής ΦΠΑ. Η Δύναμη Πολιτών κάνει λόγο για προχειρότητα στη διαχείριση από τον Γιάννη Κουράκη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι δημότες καλούνται να πληρώσουν το κόστος της διοικητικής και διαχειριστικής προχειρότητας, που διέκρινε την παλιά δημοτική αρχή του κ. Κουράκη.

Μετά την δαμόκλειο σπάθη της απένταξης, που απειλεί τους δημότες με τον καταλογισμό περίπου 12.000.000 ευρώ -αλλά ήταν ένα απλό «λογιστικό θέμα» κατά τον κ.Κουράκη- η διαβόητη Α’ Φάση του Πολιτιστικού Κέντρου έρχεται να ρίξει επιπλέον βάρος περίπου 1.900.000 ευρώ στις πλάτες των Ηρακλειωτών με την απαίτηση επιστροφής ΦΠΑ.
Η παρούσα δημοτική αρχή κατάφερε να σώσει και αποπερατώνει την Β΄ φάση ενός ναρκοθετημένου έργου, χωρίς υπερβάσεις προϋπολογισμού και διοικητικά παρατράγουδα και παραδίδει στην κοινωνία του Ηρακλείου ένα σπίτι του Πολιτισμού, στελεχωμένο με την καλύτερη δυνατή διεύθυνση.

Ταυτόχρονα παλεύει δικαστικά για να αποτρέψει τον καταλογισμό που αφορά στην Α’ Φάση και έχει χτίσει με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση ένα πλαίσιο οικονομικής ασφάλειας και ευρωστίας για τον Δήμο, ώστε ακόμα κι αν δεν είναι δυνατόν να αναιρεθούν οι συνέπειες της χρόνιας αβλεψίας και αβελτηρίας, να μην επηρεάζουν την ενισχυμένη κοινωνική πολιτική και το δυναμικό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Η δημοτική αρχή του Βασίλη Λαμπρινού εγγυάται ότι δεν θα επιτρέψει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων, γιατί είναι εκείνη που θα εμπιστευθούν οι δημότες για να συνεχίσει το έργο της».

term_id; ?>