Σύσκεψη για τους 3 φυσικούς τόπους της Κρήτης που είναι ενταγμένοι στην UNESCO

0
51

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 26 Ιουνίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους φορείς των Χανίων για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Κρήτης για τους 3 φυσικούς τόπους της Κρήτης που είναι ενταγμένοι στα προγράμματα της UNESCO (Φαράγγι Σαμαριάς, Ψηλορείτης, Σητεία).

Την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση παρουσίασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη και ο Χαράλαμπος Φασουλάς από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων, εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων, η Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, η δ/ντρια του Δασαρχείου, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, ο
Δ/ντης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Πριν την οριστικοποίηση των δράσεων που θα ενσωματωθούν στην ΟΧΕ θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις ενημέρωσης και διαβούλευσης με όλους τους αρμόδιους φορείς των 3 περιοχών. Η εν λόγω Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στόχο έχει την ανάδειξη των περιοχών αυτών μέσα από την δικτύωσή τους και την αξιοποίηση της δυναμικής της αναγνώρισής τους από την UNESCO.