Σειρά έχει τώρα και η Περιφέρεια;

0
67
Streaming media concept

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η διαδικασία της αδειοδότησης των Πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών.

Με ένα διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα για το κράτος, της τάξης των 250 εκατ. ευρώ περίπου.

Χρήματα που όπως έσπευσε να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα δοθούν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες( αν συμφωνήσουν φυσικά οι δανειστές μας).

Μέχρι εδώ καλά λοιπόν. Και η δημοπράτηση έγινε και χρήματα μπήκαν στα ταμεία του κράτους.

Και πολύ περισσότερο, κατά την άποψη της κυβέρνησης, πατάχτηκε η διαπλοκή, καθώς από τους παλιούς καναλάρχες μόνο δύο είναι αυτοί, που εξασφάλισαν την πολυπόθητη αδειοδότηση, για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν στην ιδιοκτησία τους. .

Αυτό λοιπόν είναι το αφήγημα της κυβέρνησης, η επίσημη θέση που διατυπώθηκε μετά το τέλος της πρωτόγνωρης διαδικασίας, που έλαβε χώρα στη ΓΓΕΕ,  από τα κυβερνητικά στελέχη.

Να δούμε τώρα και την άλλη πλευρά αυτής της… ταραχώδους υπόθεσης.

Τέσσερις από τους Τηλεοπτικούς σταθμούς, που μέχρι σήμερα εκπέμπουν, κατά δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου μέσα σε ενενήντα μέρες, πρέπει να ρίξουν… μαύρο.

!800 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι τεχνικοί κλπ, θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Μία σειρά από επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργάζονταν με τους σταθμούς αυτούς, όπως  εταιρείες παραγωγής, διαφήμισης κλπ, κινδυνεύουν με λουκέτο, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κλπ, που δε θα μπορέσουν να βρουν δουλειά σε σήριαλ, τηλεπαιχνίδια, τηλεοπτικά σόου  κ.α.

Τα 250 εκατ. που μπήκαν στα κρατικά ταμεία από τη δημοπρασία, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να τα μοιράσει η κυβέρνηση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, καθώς πληροφορίες από την Κομισιόν, κάνουν λόγο για ποσό που θα χρησιμοποιηθεί όπως προβλέπει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Και αυτό γιατί όπως μετέδιδε τον Φεβρουάριο το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  είχε διαμηνύσει πως τα έσοδα από τον διαγωνισμό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει από την Κομισιόν, επίσημα τουλάχιστον, καμία δήλωση που να δείχνει ότι έχει αλλάξει θέση.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τους νέους καναλάρχες, καθώς για τον ένα εξ’ αυτών έχει εκφράσει δημόσια ενστάσεις και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ενώ ο δεύτερος εξ αυτών, έχει ακόμη ανοικτές υποθέσεις με την ελληνική δικαιοσύνη.

Πότε και πως θα δημιουργηθούν, με τι προσωπικό και πάνω σε ποια υποδομή θα στηριχτούν τα νέα κανάλια, παραμένει προς το παρόν ερωτηματικό.

Και ποιο μεγάλο ερωτηματικό παραμένει, αν η κυβέρνηση, επιμείνει στη θέση της να ρίξει «μαύρο» στους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς. Με ποιο τρόπο θα το κάνει και πως αυτοί θα αντιδράσουν, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε περίπου τρεις μήνες για να το δούμε.

Ένα ακόμη ανοικτό θέμα είναι τι θα γίνει με τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Καθώς απ’ ότι φαίνεται στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργού, κ. Παππά, είναι να ανοίξει τη διαδικασία για την αδειοδότηση τους, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηώσεις που έκανε.

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτούς, ήδη έχουν αρχίσει να ανησυχούν και να προετοιμάζονται για να αντιδράσουν.

Καθώς αν η διαδικασία, είναι ίδια με τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς , δηλαδή δημοπρασία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι  ελάχιστα από τα κανάλια που έως σήμερα λειτουργούν, θα καταφέρουν  να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Πληροφορίες από ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών της Περιφέρειας, θέλουν την ένωση τους να συνεδριάζει σύντομα για να ασχοληθεί με το θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών, σε πρώτη φάση σκοπεύουν να ενημερώσουν για τις θέσεις τους, τα κατά τόπους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές κλπ, ενώ στις προθέσεις τους είναι όπως πληροφορούμαστε, ακόμη και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αν ο κ. Παππάς προχωρήσει στο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter