Συνεχίζεται η “κόντρα” για το μετοχικό κεφάλαιο της Grecotel

0
114

Με νέα, σκληρή ανακοίνωση από τον όμιλο εταιρειών “Ν. Δασκαλαντωνάκης” συνεχίζεται ο “εμφύλιος” που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη με αντικείμενο τη συμμετοχή των μελών της στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών του ομίλου.

Απαντώντας στον πληρεξούσιο δικηγόρο των Γιάννη, Τίνας και Πόπης Δασκαλαντωνάκη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η διοίκηση του ομίλου μιλά για παραδοχή και ομολογία του κ. Δημητρακόπουλου ότι η Grecotel δεν αποτελεί μέρος της αντιδικίας και ότι οι μετοχές που έλαβαν από τον ιδρυτή του Ομίλου η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του αφορούν μόνο μειοψηφικές συμμετοχές σε ορισμένες επιμέρους εταιρείες του ομίλου.

Αναφορικά με την πρόθεση της άλλης πλευράς να υποβάλει αίτημα διερεύνησης δανείων εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν προς τον όμιλο, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “η φερεγγυότητα του Ομίλου επί 45 συναπτά έτη είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη” και “ο δανεισμός του έχει ισχυρότατες εξασφαλίσεις και εξυπηρετείται απολύτως”.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο όμιλος αναφέρει τα εξής:

“Η διοίκηση του Ομίλου Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη χαιρετίζει την κρίση ειλικρίνειας του Μ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος μόλις τώρα συνειδητοποίησε για πρώτη φορά την ουσία της απόφασης του Αρείου Πάγου που δικαίωσε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη ουσιαστικά και έτσι παραδέχεται και ομολογεί τα εξής: (1) ότι η Grecotel δεν αποτελεί μέρος της αντιδικίας και (2) ότι οι μετοχές που έλαβαν από τον ιδρυτή του Ομίλου η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του αφορούν μόνο μειοψηφικές συμμετοχές σε ορισμένες επιμέρους εταιρείες του Ομίλου.

Τέλος, οι αναφορές του κ. πληρεξούσιου για κατάθεση επιπλέον αγωγών αμφισβήτησης έγκυρων και νόμιμων διαδικασιών και αποφάσεων για τη μετοχική σύνθεση ορισμένων εταιρειών γνωρίζει ότι είναι ατελέσφορες, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας νομολόγησε πως είναι απολύτως νόμιμες και ισχυρές όλες οι ενέργειες που έκανε ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης όλα αυτά τα χρόνια που κρατά το τιμόνι των εταιρειών του Ομίλου.

Τελώντας εν γνώσει αυτού ο κ. πληρεξούσιος περνάει τώρα από την παραπληροφόρηση στην εκτόξευση ιταμών απειλών. Και αυτή η εκστρατεία του είναι άνευ περιεχομένου και θα πέσει στο κενό.

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Ομίλου επί 45 συναπτά έτη είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη. Γι’ αυτό πάντοτε έχαιρε και χαίρει της εμπιστοσύνης των τραπεζών και όλων των φορέων της αγοράς, ο δε δανεισμός του έχει ισχυρότατες εξασφαλίσεις και εξυπηρετείται απολύτως. Γι’ αυτό η διοίκηση του Ομίλου δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την οντότητα και τη διεθνή εμβέλεια του Ομίλου και των εταιρειών του. Αυτό επιδιώχθηκε συστηματικά τα οκτώ τελευταία χρόνια από συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο εις μάτην όμως”.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter