Συναυλία Βαλκανικής Μουσικής “Πέρα από τη γη του Ορφέα”

0
50

Πότε μελισματικά, με δεξιοτεχνικά γυρίσματα και πότε χορεύοντας σε ξέφρενους και γιορτινούς ρυθμούς, η φωνή της Ξανθούλας Ντακοβάνου, το δεξιοτεχνικό ακκορντεόν του εξαιρετικού Δήμου Βουγιούκα και το γλυκό, βιρτουόζικο βιολί του Στέφανου Φίλου θα μας ταξιδέψουν σε μελωδίες και ρυθμούς των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Βιρβιδάκης θα μας ταξιδέψει αφηγηματικά στο ποιητικό κείμενο των τραγουδιών.

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου, τραγουδίστρια με διεθνή καριέρα στο Παρίσι και βάση τα Χανιά τους τελευταίους μήνες, θα συναντήσει τους εν αθήναις δραστήριους Δήμο Βουγιούκα και Στέφανο Φίλο για 2 μοναδικές συναυλίες στα Χανιά, στο γνωστό μας θέατρο Κυδωνία, ένα χώρο που αγκαλιάζει την τέχνη τόσο φυσικά όσο την παράγει. Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, σκηνοθέτης, ερμηνευτής και εμπνευστής του θεάτρου Κυδωνία, συμπράττει αφηγηματικά με τους μουσικούς, αναδεικνύοντας το ποιητικό κείμενο, που θα ακουστεί τραγουδισμένο στις διαφορετικές βαλκανικές γλώσσες.

Από την Ελλάδα στους γειτονικούς λαούς και πάλι πίσω, η συναυλία τους θα μας ταξιδέψει σε μουσικά μονοπάτια όπως οι γλυκιές μελωδίες της Μακεδονίας ή της Σερβίας, οι πεντατονίες της Ηπείρου, μα και της Αλβανίας, οι πικάντικοι ρυθμοί της Θράκης, αλλά και της Βουλγαρίας, και οι μελαγχολικοί μα και ξέφρενοι τσιγγάνικοι σκοποί της Βαλκανικής.

Δύο μοναδικές εμφανίσεις, το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Απριλίου. Στο Θέατρο Κυδωνία.
Γενική είσοδος : 10 ευρώ