Συνάντηση για την ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο

0
70

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου» σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης εργασίας με φορείς για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Ισλανδία, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 φιλοξενεί στελέχη που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι αυτό από την Ισλανδία.

Στο διήμερο κοινών εργασιών, θα γίνει μια σε βάθος ανάλυση των διαδικασιών διαχείρισης περιστατικών, αλλά και της Διασύνδεσης φορέων για την καλύτερη διαχείριση, ειδικά τις πρώτες ώρες του περιστατικού. Επιπλέον, θα συζητηθούν πρωτόκολλα διαχείρισης θυτών  όπως αυτά επεξεργάζονται από τους φορείς της Ισλανδίας. Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθεί από κοινού ανοιχτό σεμινάριο διαχείρισης  και διασύνδεσης με στελέχη φορέων του Δημοσίου τομέα (στελέχη Κοινωνικών Υπηρεσιών ΟΤΑ αλλά και φορέων Υγείας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας) καθώς και σε στελέχη του ιδιωτικού τομέα τα οποία δραστηριοποιούνται ενεργά στο εν λόγω κομμάτι. Επιπλέον, θα διενεργηθούν και επισκέψεις εργασίας των στελεχών των φορέων με την 7η ΥΠΕ καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Τα στελέχη που θα φιλοξενηθούν αντιπροσωπεύουν το Κέντρο Θεμάτων Ισότητας Ισλανδίας, την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρέικιαβικ, και την Μητροπολική Αστυνομία Ρέικιαβικ, στελέχη τα οποία δραστηριοποιούνται ενεργά στο πεδίο της ενδοοικογενειακής βίας.

Η δράση χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants Διμερείς Σχέσεις Μέτρο Β. Το Μέτρο Β αφορά στην δικτύωση, ανταλλαγή και μεταφορά γνώσης, τεχνολογίας, εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ φορέων υλοποίησης έργων στην Ελλάδα και φορέων που προέρχονται από τις Δωρήτριες χώρες.  Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter