Σήμερα στον Άγιο Νικόλαο, μετά στο Ηράκλειο με Γιώργο Μαργαρίτη

0
38

Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή συνεχίζεται σήμερα στον στον Άγιο Νικόλαο με πολιτικές ομιλίες και συναυλία από τους Μάνο Παπαδάκη και Νικόλα Εβαντινό.

Όπως αναφέρει το δελτίου τύπου του Φεστιβάλ, «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… «θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!…» τον Σοσιαλισμό!»

Με αυτό το σύνθημα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν ένα μεγάλο κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους έχουμε θέση:

«…Όλοι εμείς οι νέοι που… …δεν συμβιβαζόμαστε, στον 21ο αιώνα, με την εκμετάλλευση και την αδικία! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την μερική απασχόληση από την μία και τις πολλές ώρες δουλειάς από την άλλη, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

…δεν αποδεχόμαστε , όλα αυτά που το σύστημα προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως φυσιολογικά και δεδομένα! Δεν είναι δεδομένο να μην μπορούμε να ονειρευόμαστε, να προσπαθούμε να χωρέσουμε τις προσδοκίες μας για την ζωή στα πλαίσια του «εφικτού» που μας παρουσιάζουν σαν ρεαλισμό!

Σήμερα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα να ζήσουμε αλλιώς! Να οικοδομήσουμε μια νέα
κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας, ο Σοσιαλισμός, που η εξέλιξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, η παραγωγικότητα της εργασίας δεν θα εξυπηρετούν το κέρδος των μονοπωλίων αλλά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και της Νεολαίας! Ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει σήμερα δεν είναι αμετάβλητος μπορεί να αλλάξει! Αυτό όμως προϋποθέτει και την δική μας επαναστατική πάλη!

…γι’ αυτό επιλέγουμε και συμμετέχουμε στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Γι’ αυτό αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να ανοίγουμε καθημερινά το δρόμο για την ζωή που μας αξίζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας!»

Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στην Λίμνη Αγίου Νικολάου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

●Προβολή Βίντεο 20 χρόνια από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας , “Τα σύννεφα του
πολέμου ξαναμαζεύονται στην γειτονιά μας”
●Πολιτική Συγκέντρωση με ομιλητή την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του
Κ.Σ. της ΚΝΕ .
●Μεγάλη Συναυλία με τους Μάνο Παπαδάκη και Νικόλα Εβαντινό.

Στο χώρο θα λειτουργεί χώρος για Μαθητές με τουρνουά QUIZDOM, Παιδότοπος για τα πιο μικρά παιδιά. Επιπλέον θα υπάρχει στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με την συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ.
Επίσης θα λειτουργεί Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Στο Ηράκλειο

Οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο Ηράκλειο, θα λάβουν χώρα τη Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι.

Το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής περιλαμβάνει συναυλία με γνωστούς και  καταξιωμένους καλλιτέχνες. Σε δήλωση για την συμμετοχή του στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο Γιώργος Μαργαρίτης είπε : “ Παιδί της εργατιάς είμαι και εγώ και ξέρω τι πάει να πει να αγωνίζεσαι στη ζωή. Το ΚΚΕ είναι πάντα μπροστά σε τέτοιους
αγώνες , γι’ αυτό είμαι δίπλα του και φέτος , στα Φεστιβάλ , με γνήσιο λαϊκό τραγούδι.