Σήμερα “κληρώνει” για την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας

0
29

Μετά την επιστολή σε απολογητικό ύφος, που απέστειλε χθες Παρασκευή, ο Χανιώτης βουλευτής Παύλος Πολάκης προς τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Επιτροπή Δεοντολογίας καλείται να αποφασίσει εάν ισχύει ο αποκλεισμός του ή θα επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο των Χανίων.

Ο Παύλος Πολάκης, στην επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στις πρόσφατες αναρτήσεις του που αφορούσαν τόσο την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη, όσο και την εμπρηστική ανάρτηση κατά δημοσιογράφων και δικαστικών.

Η επιστολή – με την οποία επί της ουσίας παραδέχθηκε τα λάθη του – ήρθε μία ημέρα πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (σ.σ έχει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο, στη 1 το μεσημέρι) με τον Παύλο Πολάκη να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά από απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η “κόντρα”  Πολάκη με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μετά από μία παλαιότερη ανάρτηση του βουλευτή σχετικά με την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη. Ο σφακιανός βουλευτής είχε απειλήσει πως αν δεν συμπεριληφθεί ο Χαιρετάκης στα ψηφοδέλτια του κόμματος τότε θα αποχωρούσε και ο ίδιος από τα ψηφοδέλτια.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου τότε ήταν άμεση σημειώνοντας , πως «όρους στο κόμμα δεν βάζει κανένας».

Τα πνεύματα ηρέμησαν για κάποιες ημέρες, ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε, με μία ανάρτηση για το «βαθύ κράτος» βάζοντας στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστές.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν σκληρή, με την απόφαση να μη συμμετέχει ο Χανιώτης βουλευτής στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, αλλά και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής του από το κόμμα. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι η χθεσινή επισκοπή συγνώμης του Χανιώτη βουλευτή, ενδεχομένως να δρομολογήσει νέες εξελίξεις. 

Η επιστολή Πολάκη

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Π.Γ., αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, την οποία, άλλωστε, μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτησή μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.

Η πρόθεσή μου, ωστόσο, δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία, προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να “κρυφακούει” θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Παύλος Πολάκης».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter