Σήμερα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

0
89

Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα της ενθρόνισης:

Στις 10:00 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και όλοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης θα ξεκινήσουν την πορεία προς την Ιεράπετρα από το χώρο της Αρχιεπισκοπής στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Στις 11:15 η πομπή των Ιεραρχών θα σταματήσει στην πλατεία του Καλού Χωριού, πρώτη ενορία της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας. Τον νέο Μητροπολίτη θα υποδεχτούν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, εφημέριος του Καλού Χωριού ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός.

Στις 12:00 το μεσημέρι η πομπή θα φθάσει μπροστά από το παραλιακό ανοικτό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, όπου θα έχει στηθεί εξέδρα για την υποδοχή του κ. Κυρίλλου. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης θα καλωσορίσει τον νέο ιεράρχη και θα αναγνώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ο κ. Κύριλλος ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Ιεράπετρας.

Αμέσως μετά, κλήρος και λαός, θα ξεκινήσουν την πορεία προς την Μητρόπολη, προκειμένου να ξεκινήσει στις 12:30 η τελετή της ενθρόνισης στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Μετά το τέλος της τελετής ενθρόνισης θα τελεστεί από το νέο μητροπολίτη Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία στην Αγία Φωτεινή, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.