Σήμερα η απολογία του 57χρονου καθηγητή που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες

0
219

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Χανίων  ο 57χρονος καθηγητής, ο οποίος συνελήφθη αρχικά για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων και βαρύνεται και με τις πρόσθετες και σοβαρές κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Ο 57χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, πέρασε και χθες Πέμπτη την πόρτα του ανακριτή, όπου μέσω του Δικηγόρου του ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για τις σοβαρίες κατηγορίες που τον βαρύνουν.  

Για την πολύκροτη υπόθεση, όπου έχει προκαλέσει σάλο σε ολόκληρη την Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στον Εισαγγελέα έχουν καταθέσει επτά ανήλικα κορίτσια που φέρονται να έχουν πέσει θύματα ασέλγειας. 

Για την υπόθεση θέση πήρε το απόγευμα της Τετάρτης και η Ένωση Ιδιοκτητών  Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων. 

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης

«Με αφορμή το ζήτημα που έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη μας, αναφορικά με εκπαιδευτικό, φερόμενο να έχει προβεί σε ποινικό αδίκημα, καλείται η ένωσή μας να δηλώσει την αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός.

Τούτο διότι, αφενός μεν ως φερόμενο συμβάν έχει ήδη τεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και εν τέλει να αποδώσει δικαιοσύνη, αφετέρου σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανηλικότητα, με τον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο και εν τέλει με την ηθική διάσταση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες και καλούμε αντίστοιχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους του τύπου να επιδείξουν την διακριτικότητα που χρήζει στο θέμα αυτό».