Σημαντικές παρεμβάσεις στα νεκροταφεία τοπικών κοινοτήτων

0
30

Με σεβασμό στις οικογένειες όσων συμπολιτών μας δεν είναι πια κοντά μας, ο Δήμος Ρεθύμνης ξεκινά άμεσα έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού των νεκροταφείων σε ένα μεγάλο αριθμό οικισμών του.

Πρόκειται για εργασίες συντήρησης, αποκαταστάσεων, συμπληρώσεων και εξωραϊσμού στα νεκροταφεία των τοπικών κοινοτήτων Κυριάννας, Χαρκίων, Καστέλλου, Καβουσίου, Αστερίου, Χαμαλευρίου, Μυριοκεφάλων, Ελεύθερνας , Άνω Βαλσαμόνερου, Καπεδιανών, Βιράν Επισκοπής (Έρφων), Γωνιάς, Πίκρη, Γερανίου και Πρινέ.

Το έργο με προϋπολογισμό 140.000 € θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου (ανταποδοτικά τέλη Νεκροταφείων) και οι εργασίες που επιλέχθηκαν αντανακλούν τα αιτήματα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων στο Δήμο.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, ο ευπρεπισμός εισόδων, η αποκατάσταση δαπέδων, η κατεδάφιση παλιών τάφων και κατασκευή νέων, η επίστρωση διαδρόμων, ο καθαρισμός από υφιστάμενους χωμάτινους όγκους, η επισκευή και συντήρηση οστεοφυλακείων και βελτίωση ή αποκατάσταση περιφράξεων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter