Σύλληψη για λαθραία καπνικά προϊόντα στα Χανιά

0
71

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες της 05/08/16, στελέχη του Γρ. Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ανωτέρω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνολικά τετρακόσια πενήντα εννέα (459) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών καθώς και έξι (06) συσκευασίες καπνού των πενήντα (50 γρ.) τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επίσης κατασχέθηκαν ένα (01) κινητό τηλέφωνο, ένας (01) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Χανίων, ανέρχεται για τα τσιγάρα στο ποσό των χιλίων επτακοσίων έντεκα ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (1.711,88€) και για τον καπνό στο ποσό των πενήντα εννέα ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (59,65€).