Συλλυπητήριο μήνυμα Τ. Βάμβουκα για την απώλεια του κινηματογραφιστή Walter Lassaly

0
46

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με αφορμή την απώλεια του σπουδαίου κινηματογραφιστή, Walter Lassaly. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Χανίων:

«Με συγκίνηση αποχαιρετούμε σήμερα τον διεθνούς φήμης κινηματογραφιστή, Walter Lassaly, που είχε επιλέξει ως κατοικία του τα Χανιά και ειδικότερα την περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου, όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα της αθάνατης κινηματογραφικής ταινίας “ΖΟΡΜΠΑΣ”. Για τη συγκεκριμένη ταινία, που αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη προβολή της χώρας μας μέχρι σήμερα διεθνώς, ο Walter Lassaly βραβεύτηκε το 1964 με το OSCAR Φωτογραφίας. Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής είχε επίσης συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να παραστεί στην τελετή ονοματοθεσίας του Θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης”, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν του το επέτρεψε η κατάσταση της υγείας του.

Ως Δήμαρχος Χανίων εκ μέρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου και της κοινωνίας των Χανίων εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μας για τη μεγάλη αυτή απώλεια”