Συλλαλητήριο την Τρίτη στην Πλ. Αγοράς ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

0
51

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στις πανελλαδικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη 15/11/2016 ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ μεταξύ άλλων τονίζεται:

Θεωρούμε προκλητικό σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη μέση Ανατολή έχουν ενταθεί, σε Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν, στην Ουκρανία κ.α., ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις του Ομπάμα μιλούσαν για σταμάτημα του πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν, συντρίβονται στα ερείπια της Μέσης Ανατολής.

Είναι προκλητικό σε μια περίοδο που εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους αντιμετωπίζοντας τα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και τους σχεδόν καθημερινούς πνιγμούς στο Αιγαίου, σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, να επιλέγει ο Ομπάμα να επισκεφτεί την ελληνική κυβέρνηση.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να αναβαθμίσει τη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται τη μέρα που ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η κυβέρνηση τον υποδέχεται ως σωτήρα όταν είναι γνώστος ο ρόλος των ΗΠΑ στη στήριξη της χούντας στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, ο νομός μας βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων της Μέσης Ανατολής, καθώς η βάση της Σούδας παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο χανιώτικος λαός έχει διατρανώσει πάμπολλες φορές στο παρελθόν την αντίθεσή του στην παραμονή της βάσης της Σούδας, ως ορμητήριο θανάτου για όλους τους λαούς που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες.

Η επίσκεψη Ομπάμα, σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις στην Αμερική, κάνουν το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται την Τρίτη στην Αθήνα και σε όλες τις άλλες πόλεις καθοριστικής σημασίας.