Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Σητείας

0
238

Τα συγχαρητήρια του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Σητείας κ.κ. Κύριλλο με αφορμή την σημερινή ομόφωνη εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Σε μήνυμα του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άξια εκλογή σας,  ως νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Σητείας. Στο πρόσωπο σας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με την ομόφωνη απόφαση της αποτυπώνει τις αξίες και τα πολύτιμα κηρύγματα των Πατέρων της Εκκλησίας μας αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο σας στην Εκκλησία. Η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι συμπαραστάτης σας στο ποιμαντορικό, πνευματικό, και κοινωνικό σας έργο. Πάντα Άξιος».

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη έστειλε προς τον εκλεγέντα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο το ακόλουθο μήνυμα:

«Σεβασμιότατε,

Σας εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου για την εκλογή σας στο αξίωμα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και σας εύχομαι επιτυχία στο έργο σας.

Είμαι βέβαιη ότι στην δύσκολη αυτή συγκυρία της κρίσης στις προτεραιότητες σας θα ανήκει το κοινωνικό έργο της εκκλησίας στο οποίο όπως και όπου αλλού χρειάζεται θα έχετε κάθε δυνατή συμπαράσταση και συνεργασία από μέρους μου.

Σας εύχομαι υγεία και καλή δύναμη για την επιτέλεση των καθηκόντων σας».

Βασίλης Κεγκέρογλου Βουλευτής Ηρακλείου Πασοκ

Σεβασμιότατε,

Με μεγάλη μου χαρά σας εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ως Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Σητείας.
Η ανάδειξή σας, με ομόφωνη απόφαση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης στην ξεχωριστή αυτή θέση, αποτελεί δικαίωση της μέχρι σήμερα προσφοράς σας και σας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας.
Εύχομαι από καρδιάς ο Θεός να σας δίνει δύναμη στο δύσκολο και συγχρόνως πολύ σημαντικό, ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό σας έργο.

Πάντα άξιος!