Μια απρόσμενη,αλλά ευχάριστη έκπληξη για το ενδεχόμενο η “ρίζα” καταγωγή των προγόνων του να ήταν από τα Σφακιά,βίωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ευρισκόμενος στα Χανιά για το αφιέρωμα μνήμης στον Μίκη Θεοδωράκη όπου ήταν κεντρικός ομιλητής.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης,ζήτησαν και συνάντησαν τον Κύπριο Πρόεδρο,μέλη της οικογένειας Σειμένη,συνεπώνυμοι με την αείμνηστη μητέρα του,οι οποίοι τον καλωσόρισαν θερμά ,λέγοντας του ,” Καλώς ήρθατε κ Πρόεδρε,και μόνο με το κοινό επώνυμο που έχουμε με την αείμνηστη μητέρα σας,σας νιώθουμε ως συγγενή μας”.
Μάλιστα ο έχων την πρωτοβουλία της συνάντησης πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Σειμένης δώρισε στον κ Χριστοδουλίδη δύο βιβλία που αναφέρονται στην οικογένεια και μάλιστα το ένα αποτελεί καταγραφή -αφιέρωμα στον πρώτο νεκρό Μακεδονομάχο,τον Σφακιανό Γεώργιο Σεΐμένη του Παύλου.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση στον Πρόεδρο για το χωριό “Μάνα γη”των Σειμένιδων, την Ανώπολη Σφακίων,όπου από παλιά σχεδόν σε όλο το χωριό πλειοψηφούν οι Σειμένιδες και μάλιστα μια ολόκληρη κτηνοτροφική περιοχή, έχει την ονομασία:”Τα Σειμενέΐκα”.
Από το ίδιο χωριό όπως είπαν,έχουν μεταναστεύσει,τα τελευταία 150 χρόνια μεγάλος πληθυσμός σε όλο τον κόσμο,πιθανότατα και στην Κύπρο.

Μαλιστα ο Ανδρέας Σειμένης ανέφερε ότι,πριν 60 χρόνια ως φοιτήτρια η μεγάλη του αδελφή,Ελένη Σειμένη είχε γνωριστεί στην Θεσσαλονίκη με μια άλλη φοιτήτρια από την Πάφο της Κύπρου,την Ανδρούλα με το ίδιο με εκείνη επώνυμο και όπως της είπε τότε, η Κύπρια φοιτήτρια είχε ακούσει τους γονείς της να λένε από ομολογίες παππούδων ότι έλκουν την καταγωγή από τα Σφακιά της Κρήτης.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,παρόντων του Περιφερειάρχη Κρήτης,Σταύρου Αρναουτάκη,του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή,και άλλων εκπροσώπων ευχαρίστησε θερμά για την ενδιαφέρουσα συνάντηση-συζήτηση τον Ανδρέα Σειμένη και τους Κρητικούς Σειμένιδες για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους.
Παραλληλα είπε ότι,θα διαβάσει τα βιβλία και θα αναζητήσει πρόσθετα στοιχεία για το ενδεχόμενο να υπάρχει ή μη
κοινή “ριζα”καταγωγής στο μακρινό παρελθόν μεταξύ Κυπρίων και Σφακιανών Σειμένιδων.Παντως,όπως σχολιάστηκε από όλους,έτσι και αλλιώς -εν τέλει-“Κύπρος,,Κρήτη,Ελλάδα γενικότερα, είμαστε αδέλφια”













