ΣΕΠΕ: Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων να παραιτηθούν από το ΠΥΣΠΕ Χανίων

0
9

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Χανίων χαιρετίζει την από κοινού απόφαση όλων των διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ Χανίων να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από τη θέση αυτή.

Στις 16 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από την ΠΔΕΚ (ΑΔΑ: ΩΔΣ146ΜΤΛΗ-4Μ6) με πρόεδρο τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Χανίων και διορισμένα τακτικά μέλη τους συναδέλφους μας Μπολιουδάκη Αριστείδη – Μαζοκοπάκη Δώρα και αναπληρωματικά μέλη αυτών τους Σταυρουλάκη Μανώλη – Κουτσουράκη Κατερίνα των οποίων η θητεία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί είχαν τις θέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου χωρίς δική τους δήλωση. Ο διορισμός των <<αιρετών>> έχει ανακοινώθεί από τις 29-12-2020 και άμεσα έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της διοίκησης.

Η παραίτησή τους ως πράξη ευθύνης δείχνει το ήθος τους, το υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και τον σεβασμό στις αποφάσεις του Κλάδου και της ΔΟΕ απέναντι στο σχεδιασμό του υπουργείου για την ολοκληρωτική απαξίωση και διάλυση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Οι διαδικασίες της 7ης Νοεμβρίου για τους εκπαιδευτικούς θεωρούνται ως μη γενόμενες καθώς η συντριπτική – καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%, από τις «ψευδο-εκλογές» έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα απαξίωσης στον αντιδραστικό σχεδιασμό της Υπουργού . Ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη.

Επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κανένας συνάδελφος μετά την παραίτηση των αιρετών (Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου) και των συναδέλφων που διορίστηκαν, δεν πρέπει να αναλάβει ούτε να δεχτεί την ανάθεση από την πλευρά της διοίκησης, τόσο για τη θέση του αιρετού όσο και για τη θέση των διορισμένων μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά ούτε και στα Διευρρημένα ΠΥΣΠΕ.

Στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις απόφαση του ΣΕΠΕ Χανίων και της Δ.Ο.Ε. είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου με όσα προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου μας για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νομού να λειτουργήσουν όπως οι παραπάνω συνάδελφοι οι οποίοι δείχνουν το δρόμο. Το μόνο δρόμο κόντρα στις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης και την περιστολή της ίδιας της Δημοκρατίας.