Σεμινάριο Ευαισθητοποιήσης για ΑΜΕΑ- Ομάδα Είμαι Ακόμα Παιδί

0
221

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα σεμινάριο της Εθελοντικής Ομάδας ‘ Είμαι Ακόμα Παιδί’ με θέμα “Ευαισθητοποίηση για άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ)” στα παιδιά της ‘Στέγης Αρρένων Ανηλίκων’.

Έμπνευση και αφορμή για το σεμινάριο στάθηκε η εθελόντρια της ομάδας Εμμανουέλα Μωυσάκη, η οποία έχει μίας μορφής αναπηρία και παρόλα αυτά είναι αθλήτρια της Ποδηλασίας. Το σεμινάριο εισηγήθηκε ο προπονητής του Συλλόγου ‘Ατόμων με Αναπηρία Τάλως’ κ. Γιώργος Βαρβεράκης, όπου μέσα από βίντεο αλλά και βιωματικά παιχνίδια έφερε τα παιδιά στην θέση των τυφλών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Τα παιδιά συγκινήθηκαν , διασκέδασαν, κατανόησαν, ήρθαν σε επαφή και έπαιξαν μαζί με εθελοντές και την Εμμανουέλα.

Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια για την δουλειά τους τόσο στους αθλητές όσο και τους προπονητές και ιδιαιτέρως στον κ Βαρβεράκη, ο οποίος είναι πρόθυμος να βοηθήσει στο έργο της Εθελοντική Ομάδας ενημερώνοντας τα παιδιά.
Θα ακολουθήσει το ίδιο σεμινάριο και στο ‘Κέντρο Προστασίας Παιδιού ‘στον Πόρο.

Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο υλοποιήθηκε βάσει του τρίτου πυλώνα για την Εξωστρέφεια και Κοινωνικοποίηση των παιδιών καθώς και την έμπνευση νέων πρότυπων. “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.

Η ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα. Οι δράσεις μας είναι ήδη παρούσες στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού» στον Πόρο, στο «Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής», στην «Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά», με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων μας σε όλη την περιφέρεια της Κρήτης και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 Περισσότερες πληροφορίες για τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία Τάλως  θα βρείτε στο παρακάτω link:.

https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%A9%CE%A3-%CE%91%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%A3%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%91%CE%BC%CE%B5%CE%91-TALOS-paracycling-team-354460698045569/