Σεισμός στο Mαρόκο: Σκάβουν με γυμνά χέρια για επιζώντες – «Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας!»

0
27

Τρία 24ωρα μετά τον ισχυρό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και εκλιπαρούν για βοήθεια.

Οι διασώστες στο Μαρόκο χρησιμοποιούν τα γυμνά τους χέρια για να σκάψουν για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής (8/9) που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους.

Ο βαρύς εξοπλισμός δεν μπορεί να περάσει μέσα από δρόμους που έχουν αποκλειστεί για να φτάσει σε απομακρυσμένα χωριά κοντά στο επίκεντρο της δόνησης στα βουνά του Άτλαντα. Δεκάδες οικισμοί έχουν ισοπεδωθεί, με τους ντόπιους να περιμένουν απεγνωσμένα βοήθεια. Η μαροκινή κυβέρνηση λέει ότι έχει δεχθεί βοήθεια από τέσσερις χώρες μέχρι στιγμής – Βρετανία, Ισπανία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον πιο θανατηφόρο σεισμό της χώρας τα τελευταία 60 χρόνια που σημειώθηκε νότια του Μαρακές.

Στο χωριό Moulay Brahim, τα ερείπια φαίνεται να έχουν γλιστρήσει στην πλαγιά ενός λόφου όπου αρχίζουν να ξυπνούν οικογένειες με σκηνές από μουσαμάδες. Υπάρχει μια απότομη ψύχρα στο βουνό. «Χρειαζόμαστε βοήθεια, παρακαλώ βοηθήστε μας», λέει ο Χακίμα, τυλιγμένος σε μια κουβέρτα.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter