Σε ποιο νομό της Κρήτης η καραντίνα έφερε αύξηση πάνω από 30% στις εγκυμοσύνες

0
176

Τα θετικά αποτελέσματα του εγκλεισμού τους περασμένους μήνες λόγω κορωνοιού θα αρχίσουν να φαίνονται μέσα σε ορισμένες οικογένειες τους μήνες Δεκέμβριο με Ιανουάριο μιας και σύμφωνα με στοιχεία υπάρχει αύξηση στις κυήσεις στο νομό Λασιθίου πάνω από 30%.

Tα στοιχεία που συγκεντρώσαμε στο Ράδιο Λασίθι δείχνουν πως σε φαρμακεία της περιοχής της Ιεράπετρας το τελευταίο τρίμηνο είχαν αυξηθεί οι πωλήσεις στα τεστ εγκυμοσύνης. Ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες από τα νοσοκομεία του Λασιθίου διαπιστώσαμε ότι :

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου που έχουμε και τις περισσότερες γεννήσεις, ο γυναικολόγος Μαρίνος Νικολάου υποστήριξε πως το συγκεκριμένο διάστημα είχαμε αύξηση στις κυήσεις 35% – 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στο νοσοκομείο της Σητείας ο γυναικολόγος Στέλιος Φιορέντζης υποστήριξε πως τα ποσοστά ήταν στα ίδια νούμερα με την περσινή χρονιά, τονίζοντας πως πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα απευθύνονται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Σήμερα στο Ράδιο Λασίθι φιλοξενήθηκε ο γυναικολόγος Σωκράτης Μέγγουλας και μίλησε μεταξύ άλλων για την ανοδική αύξηση του ποσοστού στις γυναίκες που παρέμειναν έγκυες κατά την διάρκεια της καραντίνας στην Ιεράπετρα. Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο υπάρχει μία αύξηση των θετικών τεστ εγκυμοσύνης της τάξεως στο περίπου του 30%. Επίσης θετικό είναι και το γεγονός πως υπήρξαν και περιπτώσεις γυναικών που δεν μπορούσαν να κυοφορήσουν, κατάφεραν να μείνουν έγκυες το διάστημα αυτό. Στοιχεία που συνολικά δείχνουν σε όλο τον νομό ότι θα έχουμε αύξηση των γεννήσεων τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή: radiolasithi.gr