Σε ποια σχολεία θα γίνουν εργασίες επισκευής – συντήρησης από το Δήμο Χανίων

0
232

Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 20/2/2018, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΤΟΥΣ 2017», προϋπολογισμού σύμβασης 195.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής της στέγης συγκεκριμένων σχολικών μονάδων του Δήμου και ταυτόχρονα η βελτίωση της θερμομονωτικής τους επάρκειας.

 Οι επεμβάσεις επισκευής και συντήρησης, που έχουν προβλεφθεί στο πλαίσιο του έργου, αφορούν τα ακόλουθα σχολικά συγκροτήματα:

1o Γυμνάσιο Χανίων
1ο Νηπιαγωγείο Σούδας
5ο Νηπιαγωγείο Χανίων 
10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων 
Στο παλιό κτίριο του ΕΚΑΒ, που βρίσκεται εντός του σχολικού συγκροτήματος επί των οδών Κοραή και Ελευθερίου Βενιζέλου

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στους εννέα (9) μήνες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι στόχος του έργου είναι η συνολική αναβάθμιση των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων με την οριστική αντιμετώπιση κυρίως των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών, που προκαλούνται από τις συχνές εισροές ομβρίων υδάτων και υγρασίας.

“Παράλληλα επιδιώκουμε την εξοικονόμηση πόρων με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων από τη θερμομόνωση της στέγης τους, με τελικό στόχο να βελτιωθούν ουσιαστικά οι συνθήκες παραμονής των μαθητών μας και του προσωπικού, που στεγάζεται σε αυτά”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.