Σε νέα καραντίνα ασθενείς με covid-19 αφού βγουν από το νοσοκομείο

0
83

Ακόμη και 17 ημέρες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο φαίνεται ότι μπορεί να μεταδίδεται ο κορωνοϊός από έναν ασθενή.

Αυτό επεσήμανε ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό.

«Φαίνεται ότι μπορεί να παραμείνει ο ιός ίσως μέχρι και 17 ημέρες στις εκκρίσεις αναπνευστικού συστήματος και ίσως παραπάνω στο γαστρεντερικό σύστημα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Άλλωστε, μέχρι σήμερα υπάρχει αρκετοί συνάνθρωποί μας που έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού τα κατάφεραν και επιβίωσαν.

Με βάση τα στάνταρ που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα, από την ώρα που βγαίνει ένας ασθενής από το νοσοκομείο θα πρέπει να παρουσιάσει δύο φορές αρνητικά αποτελέσματα σε μοριακή εξέταση.

Ούτως ή άλλως, όμως, κατά τον κ. Τσιόδρα, μικραίνει η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού όσο περνούν οι μέρες, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής όταν επιστρέφει κανείς στο σπίτι αφού ο ιός μπορεί να μεταδίδεται για πολλές ημέρες και μέσα από τα κόπρανα.

Άλλωστε σύμφωνα και με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, πλέον δίνεται οδηγία να βγαίνουν από το νοσοκομείο οι ασθενείς με covid-19 σε 7 ημέρες από το νοσοκομείο με απλά κλινική κριτήρια, ώστε να μην υπερκεραστεί το σύστημα υγείας, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας.

πηγή: healthreport.gr