Σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στην Παλιά Ηλεκτρική

0
137

Σε λειτουργία έθεσε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Χανίων, κ Τάσος Βάμβουκας, τους φωτεινούς σηματοδότες στην συμβολή των οδών Αναγνώστου Γογονή, Φαλασσάρνης και Σοφοκλή Βενιζέλου στην περιοχή της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Το έργο έρχεται να καλύψει ένα πάγιο αίτημα καθώς και τις ανάγκες μιας ιδιαίτερα πολυσύχναστης και πυκνοκατοικημένης περιοχής, καθώς καθημερινά πέρα από την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση, ο εν λόγω κόμβος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, τους μαθητές κοντινών σχολείων καθώς και τα παιδιά τα οποία αθλούνται στις παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Το έργο ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού και Κυκλοφορίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, και είναι σε πλήρη συγχρονισμό με τους φωτεινούς σηματοδότες οι οποίοι βρίσκονται πριν και μετά τον συγκεκριμένο κόμβο.

«Θέτουμε σε λειτουργία τον φωτεινό σηματοδότη στην περιοχή της Παλιάς Ηλεκτρικής, ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας τόσο των πεζών όσο και των αυτοκινήτων σε ένα τόσο πολυσύχναστο και επικίνδυνο σημείο της Πόλης μας, καθώς και στην εξομάλυνση της κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο κόμβο.

Η αύξηση της οδικής ασφάλειας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την αντικατάσταση 50 λαμπτήρων τεχνολογίας LED στην οδό Ελ Βενιζέλου που οδηγεί στα Κουνουπιδιανά, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια και μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό αποτύπωμα των υποδομών της πόλης μας. Επιπλέον, έχουν ήδη τοποθετηθεί νέα φωτιστικά στην περιοχή του Παλιού Ψυχιατρείου Χανίων και παράλληλα, συνεχίζουμε το έργο αλλαγής λαμπτήρων στην παλιά Εθνική Οδό στην Νέα Κυδωνία» δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων κ Τάσος Βάμβουκας.

Στην επίσκεψη αυτή, τον Δήμαρχο Χανίων πλαισίωσαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Χανίων κα Ειρήνη Αθανασάκη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών και Κυκλοφορίας κ. Γαβριήλ Μαρινάκης.