Σε λίγες μέρες έρχεται το Holi Fest Crete 2017-Συνέντευξη με τον διοργανωτή του φεστιβάλ Ανδρέα Γαρυφαλή

0
755

Μία “έκρηξη” χρωμάτων σε συνδυασμό με μουσική. Πολύ μουσική. Και κέφι! Πολύ κέφι!. Και πολλές εκπλήξεις! Αυτό είναι το Holi Fest Crete. Και φέτος διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Κρήτη. Μετά την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση η εφημερίδα Chillin και η διαφημιστική εταιρεία Real Advertising διοργανώνουν και φέτος το δεύτερο Φεστιβάλ Χρωμάτων στην Κρήτη το Holi Fest Crete 2017. Ο διοργανωτής κ. Ανδρέας Γαρυφαλής, μίλησε για το φεστιβάλ, στο kriti24.gr. 

Ti είναι το Holi Fest Crete 2017; Γιατί ονομάζεται φεστιβάλ των χρωμάτων;

To Holi Fest έχει τις ρίζες του στην Ινδία από όπου και ξεκίνησε. Είναι μια θρησκευτική γιορτή των Ινδών για τον εορτασμό της άνοιξης. Στη μετέπειτα πορεία του εξαπλώθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη και αποτέλεσε ένα διασκεδαστικό φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους. Σήμερα “Holi Festival” γίνονται σε όλο τον κόσμο. Εκεί, όπως και εδώ όλοι πετούν ο ένας στον άλλο χρώματα και διασκεδάζουν στους ρυθμούς της μουσικής. Εξ’ου και ο ορισμός “φεστιβάλ των χρωμάτων”.

Πως ξεκίνησε η ιδέα και από ποιον; Πόσα χρόνια πραγματοποιείται το Holi Fest στην Κρήτη;

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Προσκλήθηκα να παρακολουθήσω το φεστιβάλ των Αθηνών, γνωστό ως “Color Day Festival”, για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του φεστιβάλ στην Κρήτη. Η συνεργασία δεν προχώρησε, όμως επειδή πίστευα πολύ στην επιτυχία του φεστιβάλ, αποφάσισα να προχωρήσω μόνος μου.

Πως κρίνεις τη διοργάνωση του πρώτου Holi Fest 2016;

Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας χρονιά. Ούτε το Chania Beach Party είχε πετύχει τέτοια νούμερα τον πρώτο του χρόνο. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι φέτος θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο.

Πως σχολιάζεις γενικότερα την συμμετοχή του κοινού;  Πως αντιδρά σε αυτό το «πάντρεμα» των χρωμάτων με τη μουσική;

Είναι εκπληκτικό, πόσο ωραία και πόσο αρμονικά συνδυάζονται όλα και όλοι μεταξύ τους. Η επιτυχία είναι ότι χαρίζεις χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους με κάθε είδος μουσικής. Από Zumba μέχρι rock και από EDM μέχρι και Ελληνική pop, όλα χωράνε σε αυτό το φεστιβάλ και με όλα διασκεδάζεις.

Τι θα ήθελες ή τι έχεις αλλάξει φέτος στο  Holi Fest Crete 2017 σε σχέση με πέρυσι;

Σίγουρα σε κάθε διοργάνωση βρίσκεις λάθη και παραλήψεις που πρέπει να διορθώσεις την επόμενη χρονιά. Φέτος έχουμε δώσει έμφαση στην αποφυγή της ταλαιπωρίας του κόσμου στην είσοδο που πέρυσι ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα. Χωρίσαμε την είσοδο σε δύο μέρη ώστε όσοι έχουν εισιτήρια προπώλησης να μην περιμένουν όσο πέρυσι.

Έχει δυσκολίες σαν διοργάνωση και ποιες είναι αυτές;

Νομίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες ως φεστιβάλ. Η μόνη ουσιαστική ταλαιπωρία για εμάς είναι ο καθαρισμός του χώρου, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και γι’αυτό.

Η συμμετοχή είναι ακριβή ή φτηνή υπόθεση για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν από κοντά;

Τα εισιτήρια προπώλησης των 6 ευρώ (ένα χρώμα) είναι διαθέσιμα για μερικές μέρες ακόμα από το Σπίτι του Αρώμτος (Μυλωνογιάννη 22) και από το Φλυτζάνα καφέ (Κουνουπιδιανά). Όσοι έρθουν στην είσοδο θα προμηθευτούν εισιτήρια των 10 ευρώ (2 χρώματα), οπότε θέλω να πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο για μία τόσο μαγική εμπειρία που πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο.

Ποια γνωστά ονόματα συμμετέχουν φέτος στο Holi Fest Crete 2017;

Ο Σάββας Πούμπουρας θα είναι για ακόμα μια φορά ο παρουσιαστής του Holi Fest, o Βαγγέλης Κακουριώτης θα κάψει τις καρδιές των μικρών κοριτσιών, οι δικοί μας Core The Band θα ροκάρουν και πολλοί djs της πόλης θα δώσουν το ρυθμό στο φεστιβάλ. 

Υπάρχει κάποιο όνομα-«φωτιά» που θα είναι η έκπληξη του φεστιβάλ;

Δεν υπάρχουν ονόματα “φωτιά”. Κανείς δεν είναι πάνω από το ίδιο το φεστιβάλ. Είναι μια μέρα χαράς, αισιοδοξίας, διασκέδασης και χρωμάτων. Όλοι, ο καθένας με το δικό του τρόπο, (animators, χορευτές, zumba instructors, bollywood dancers, djs, συγκροτήματα και εργατικό δυναμικό) θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να είναι ο κόσμος πρωταγωνιστής στην πιο χρωματιστή μέρα του χρόνου.

Πότε ξεκινάει και ποιοι είναι οι σταθμοί του στην Κρήτη;

Αφετηρία είναι τα Χανιά, το Σάββατο 22 Απριλίου(ΑΒΕΑ), συνεχίζουμε στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 20 Μαΐου και τελευταίος σταθμός μας είναι το Ηράκλειο την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter